Tez Süreci Kötü Sonuçlar

Chemist2959

Öğrenci
Ben kimya bölümünde yüksek lisans yapıyorum ve 2.yılımı doldurmak üzereyim hala tezde istenen sonuçlar çıkmadı yani yapılan deney sonuçları iyi değil bu durumda bu sonuçları teze koysam kabul edilir mi?sonuçta herşey çıkacak diye birşey yok sanırım..?2.sorumsa 2.yılı doldurdum acaba bu sene harç öder miyim...?

Ink Bottle

Moderator
Ben kimya bölümünde yüksek lisans yapıyorum ve 2.yılımı doldurmak üzereyim hala tezde istenen sonuçlar çıkmadı yani yapılan deney sonuçları iyi değil bu durumda bu sonuçları teze koysam kabul edilir mi?sonuçta herşey çıkacak diye birşey yok sanırım..?2.sorumsa 2.yılı doldurdum acaba bu sene harç öder miyim...?

Tez önerinize bağlı bu.

Tamamen sallıyorum: Mesela tez öneriniz a metalinin b gazıyla etkileişimi incelenecek, bulgular değerlendirilecek vs. gibi şeylerse sonuç ne çıkarsa odur.

Diğer taraftan teziniz mesela a metali ve b gazını kullanarak c yoğunluğunda d maddesi elde etmek ama baktınız olmadı, yoğunluk farklı çıktı ya da d değil de e maddesi elde ettiniz, bu durumda vadettiğiniz şeyi yapmamış olduğunuz için o şekilde sunmanız durumunda kabul olasılığı düşüktür.

Tez konunuzu bilmediğim için (kimyacı olmadığım için) böyle genel şeyler yazdım. Bu bağlamda danışmanınızla görüşürseniz o daha net yardımcı olacaktır.

2. ödersiniz.

ran

Doçent
Alanı tam bilmiyorum ama küçük bir ön deneme yapılamaz mıydı ? Savunma sınavında "niye ön deneme yapmadın" denebilir. Birçok şey türetilebilir. Konuyu iyice bilmek, sonuçlarını görmek lazım.