Tez yazma süresi minimum ne kadar sürüyor?

burakraul

Öğrenci
İşletme bölümünde tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Tezliye geçmek için önümde bir fırsat var yalnız yüksek lisans tezi yazmak aşırı yorucu ve yıpratıcı bir durum olarak gözüküyor internetteki yorumlarda. Ortalama bir çalışma ile günde 2 saat olarak ne kadar sürede bu tez yazılabilir ? Siz günde ne kadar saat ayırarak, ne kadar sürede bitirdiniz ?

gykeda

Öğrenci
Merhaba, henüz tez aşamasında değilim. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki tez yazım sürecinin zor ve yıpratıcı olmasına sebep olan şey yazma eyleminden değil sistemli bir şekilde ilerleyememekten kaynaklanır. Tez sürecine geçmeden konunuzun belirlenmesi ve kaynakların büyük bir kısmını elde edebilmek zaman açısından büyük kolaylık sağlayacaktır. Okuduğunuz ve işinize yarayacağına inandığınız her kaynağı künyeleri (dipnot ve alıntılarda kullanırken size lazım olacak olan ad, soyad, eser adı, yayın evi, basım yılı, sayfa no'su gibi bilgiler) ile sistemli bir şekilde meydana getirebilinirse yazmak çok zaman almayacaktır. Bu hususta nasıl bir yol izleyeceğiniz ve nasıl bir metot kullanacağınız önemli bir etken olacaktır. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Ink Bottle

Moderator
İşletme bölümünde tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Tezliye geçmek için önümde bir fırsat var yalnız yüksek lisans tezi yazmak aşırı yorucu ve yıpratıcı bir durum olarak gözüküyor internetteki yorumlarda. Ortalama bir çalışma ile günde 2 saat olarak ne kadar sürede bu tez yazılabilir ? Siz günde ne kadar saat ayırarak, ne kadar sürede bitirdiniz ?

Bu soru şuna benziyor, elma toplamak ne kadar sürer? Cevap, ağacın büyüklüğüne, yüksekliğine, toplayan kişinin yaptığı planlamaya, kullandığı araçlara vs. bağlı olarak değişir.

Tez hazırlama süreci temelde konunun belirlenmesi, literatür taraması, özgün çalışmanın yapılması, çıktıların yorumlanıp değerlendirilmesi ve tezin raporlanması süreçlerinden oluşur. Yazma işi aslında en son raporlama dediğim aşamadır ve genellikle en fazla birkaç ayda biter. Önceki kısımların ne kadar süre alacağı ise konuya ve ilerleme hızınıza bağlı. Ortalaması yüksek lisansta 1 doktorada 2 yıldır.

DRHLecter

Öğrenci

sanıldığı kadar uzun ve zor bir süreç değil eğer önünüzde tezliye geçmek gibi bir fırsat varsa kesinlikle değerlendirin,yönetim organizasyon,insan kaynakları veya örgütsel davranış alanlarından bir konu belirlerseniz eğer ben gönüllü olarak size yardımcı olabilirim istatisliksel analizlerde dahil olmak üzere.Buradaki kritik nokta doğru bir tez danışmanı seçmekten geçiyor.(Analizlerden kastım SPSS,,Amos,Process)