Merhaba,çok temel bir şey sormak istiyorum . Tez yazarken literatürü iyi okumadığımı farkettim ve bununla ilgili zaman kaybettim 4-5 ay kadar. Tez dönemini uzatmaya karar verdim. Aslında internet üzerinden literatür taramadım direkt kitaplara yöneldim ve buda beni bilinmezliğe itti. Sormak istediğim şu aslında literatürden kastımız ne? Sadece internet üzerinden benim yazacağım çalışmayla ilgili olarak yapılan çalışmaları mı taramak yoksa onunla ilgili olacak her şeyi mi taramak?(örneğin öğretmen liderliğiyle ilgili bir çalışma yaparken liderlik,liderlik türleri vs aramak)
Taradıktan sonra nasıl bir tez oluşturulacak yani bizi ilgilendiren tezlerden anladıklarımızı bir kaç paragraf yada cümleyle ifade mi etmemiz isteniyor? Yada bir kitabı kaynak olarak kullanacaksak ve bu kitabın belli bir bölümünden belli bir sayfasından bir yer bizim işimize yarıyorsa o paragrafı alıp kendi cümlelerimizle mi açıklamamız gerekiyor? Yoksa kitabı mı bir bütün olarak özümsemeliyiz? Ve bunların kaynakları nasıl gösterilmeli tek bir sayfa belirtilerek mi ? Ben bir yerlerde yanlış yapıyorum cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Bu arada bölümüm eğitim bilimleri.
Taradıktan sonra nasıl bir tez oluşturulacak yani bizi ilgilendiren tezlerden anladıklarımızı bir kaç paragraf yada cümleyle ifade mi etmemiz isteniyor? Yada bir kitabı kaynak olarak kullanacaksak ve bu kitabın belli bir bölümünden belli bir sayfasından bir yer bizim işimize yarıyorsa o paragrafı alıp kendi cümlelerimizle mi açıklamamız gerekiyor? Yoksa kitabı mı bir bütün olarak özümsemeliyiz? Ve bunların kaynakları nasıl gösterilmeli tek bir sayfa belirtilerek mi ? Ben bir yerlerde yanlış yapıyorum cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Bu arada bölümüm eğitim bilimleri.