Tezde başarılı olamayanlara tezsiz yüksek lisans diploması verilmesi hk.

babishhh

Öğrenci
Merhaba arkadaslar,

Haber: Lisansüstü Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - Akademik Personel 2017-2018

İlgili haberde gecen “Tezde başarılı olamayan öğrencilere talepleri halinde 17 nci maddenin dördüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir.” İfadesine gore sorum şudur:

Ders asamasini bitirmis olan öğrenciye istemesi halinde tezsiz yüksek lisans diploması verilir mi? Yoksa tez icin verilen sürenin bitmesi mi gerekiyor diplomayı talep edebilmek icin? Veya tezi yazmaktan vazgectim diyelim gidip ben tez yazmayacagim deyip tezsiz diplomasi talep edilebilir mi?

Simdiden tesekkurler.

Yapılan yönetmelik değişikliğine göre tez çalışmasında başarısızlık halinde tezsiz y.l. diploması verileceği yazıyor. Bu da süresi içinde tezi veremeyenler ya da savunmada başarısız bulunanlar demek. Yani ders dönemini bitirip teze yeni geçmiş biri başarısız sayılamayacağına göre, ders döneminden sonra isteğe bağlı olarak tezsiz diploması verilemez. 3 yıllık bitirme süresi sonunda verikir.

T

tezsizman

Guest
Bir yerde okumuştum, bir arkadaş o zaman tezsiz mezunlarına da tez yazmak kaydıyla tezli diploması alma şansı verilsin demiş. Gayet mantıklı bence. Sizler nedersiniz?

baxolupe

Öğrenci
Bitirme süresinden sonra atılmış oluyoruz, naasıl diploma versinler? Bence bu atılmadan alınmalı.

İlgili postumu buraya yapıştırıyorum.

http://www.akademikpersonel.org/yuk...dan-tezsiz-yuksek-lisans-diplomasi-almak.html

Merhaba,

Tez önerimi vermiş yüksek lisans öğrencisiyim.Tezimi yazmamaya karar verdim ve tezsiz yüksek lisans diploması almak istiyorum.(Enstitümde progamımın tezsizi yok.) Yönetmelikte "tezde başarılı olamayanlar için talepleri halinde 17 nci maddenin dördüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir." diyor. Tüm süreçleri(savunmalar v.s.) formalite olarak "başarısız" olmam mı gerekli? Enstitüler yönetmeliğin böyle değiştiğini fakat uygulamada nasıl olacağını bilmediklerini söylüyorlar.(Dilekçeyle olmaz,öğrencinin başarısız olması lazım diyorlar.)Durumu benim gibi olup tezli programdan tezsiz yüksek lisans diploması alan var mı?

Güzel günler.

Z

zeynep i.

Guest
tezsiz yl. diploması hk.

Merhaba,
Bende tezli yüksek lisans tüm derslerimi ve seminerimi vermiş bulunmaktayım. Hatta son dönemim. Fen bilimleri enstitüsüne tezsiz y.l. diploması talebinde bulundum. Fakat Enstitüde tezsiz program bulunmadığı için reddedildi. Sağlık bilimleri enstitüsünde tezsiz bölüm bulunduğu için oradaki öğrencilere tezsiz yl. diploması veriliyormuş. Reddedilen yazımı ve cevabı ile YÖK'e göndereceğim. Büyük haksızlık yapılıyor. Bu konuda maduriyeti olanlar lütfen YÖK'e yazsınlar. selamlar.

xxxdnz

Öğrenci
Merhabalar;

Tezli yüksek lisans öğrencisiyim normal süremde mezun olamayanlardanım ders ve seminerimi tamamladım tez aşamasındayım bu dönem son diye biliyorum..Tezi zamanında bitiremeyip başarılı olamayanlar tezsiz yüksek lisans diplomasını başvurup alınabiliyor diye biliyorum. Bu durumda tezsiz yüksek lisans diploması başvurulduğu takdirde herhangi bir ücret ödeniliyor mu.

A

Alp Kocatürk

Guest
Yüksek Lisans öğrencilerini kapsamıyor sanırım.

https://www.akademikpersonel.org/an...gretim-yonetmeliginde-degisiklik-yapildi.html
bu linkteki ilgili cümle şu:
"Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin altıncı fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir." diyor.
Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 22 nci maddesine baktığımda da (aşağıdaki linkte), doktora öğrencileri için yazıldığını görüyorum. Tam da anlamadım. Lisans diplomasıyla doktora programına başvuranlardan bahsediyor. Sanırım bu değişiklik tezli yüksek lisans yapan öğrencileri kapsamıyor diye anladım.
Link: http://www.yok.gov.tr/documents/102...ligi.pdf/8451c3e1-7975-40f1-bc81-3ca01cb288c8

https://www.akademikpersonel.org/an...gretim-yonetmeliginde-degisiklik-yapildi.html
bu linkteki ilgili cümle şu:
"Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin altıncı fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir." diyor.
Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 22 nci maddesine baktığımda da (aşağıdaki linkte), doktora öğrencileri için yazıldığını görüyorum. Tam da anlamadım. Lisans diplomasıyla doktora programına başvuranlardan bahsediyor. Sanırım bu değişiklik tezli yüksek lisans yapan öğrencileri kapsamıyor diye anladım.
Link: http://www.yok.gov.tr/documents/102...ligi.pdf/8451c3e1-7975-40f1-bc81-3ca01cb288c8

Tezini tamamlayamayan veya başarısız olanlara tezsiz yüksek lisans diploması verilir. 9. Madde 9.fıkra.

hayriye88

Öğrenci
Merhaba,
Tezliden tezsize geçmek için illaki tezin yazılıp sunulması ve reddedilmesi mi gerekiyor? Zaten tezi yazamadığım için tezsize geçiş yapmak istiyorum en azından o kadar derse girdim bir diplomam olsun diye:(
Bu durumda dilekçeyle talep edip tezsize geçme durumumuz olmaz mı? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler

M

Miasifr66

Guest
Eskilerden biri kullanıcı isimli arkadaşım lütfen yanlış bilgi vermeyiniz. 9. maddenin 9. bölümünde şu ifade geçiyor;

"Tezi reddedilen öğrencinin talepte bulunması halinde, tezsiz yüksek lisans programının ders kredi yükü,
proje yazımı ve benzeri gereklerini yerine getirmiş olmak kaydıyla kendisine tezsiz yüksek lisans diploması verilir"

Yani öncelikle tüm dersler bitmeli (proje vb. dahil) sonra bir Tez hazırlamanız gerekiyor, sonrasında ise Tezin kabul edilmemesi gerekiyor. Bu üç şart olursa Tezsiz Yüksek Lisans Diploması verilebilir.

0

01Adana01

Guest
tezli yl okurken tezsiz yl diploması almak

Arkadaşlar merhabalar, tez öneri formunu veremeyeceğim dolayısıyla da tezimi de yazamayacağım. Enstitüyü aradığımda bölümümün tezsiz yüksek lisansı olmadığı için derslerimi geçmeme rağmen bu duruma tezsiz yl diploması alamayacağım söylendi. Bu durumla daha önce karşılaşıp tezsiz yl diploması alan oldu mu ?

Y

yusufdeniz

Guest
tezsize geçiş

tezli den tezsize geçmek istiyorum.. tez önerim kabul edildi fakat tezi yazıp bitirecek zamanım kalmadı. tez sunumunu yapmadan tezsiz yüksek lisansa geçiş yapabilir miyim net bir cevap alabilir miyim konuyu bilen hocalarımdan..teşekkürler