tezli programlar arası yatay geçişler

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
selamlar;

bu site aracılığıyla öğrenemediğim ,edindiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum :

(444 8 965)

sorulan soru: tezli programlar arası yatay geçişler mümkün müdür ,ölçütler nelerdir?

alınan cevap: yüksek öğretim kurulu olarak biz lisans ve önlisasn programları arasında yapılacak yatay geçişler için yapılacak düzenlemeleri belirleriz , yüksek lisans döneminde yapılacak yatay geçişler hususundaki ölçüt ve düzenlemeler üniversiteler tarafından belirlerir, yatay geçiş yapmayı düşündüğünüz üniversite ile görüşünüz.

2. soru : bir bilim alanından farklı bir bilim alanına yatay geçiş mümkün müdür ? ve ne gibi ölçütler vardır? ve azami süre ,askerlik tecil etkilenir mi?

alınan cevap: operatör yukarıdaki açıklamayı aynen tekrar etti bende tekrar etmekten de tekrar ettirilmekten de nefret ettiğim için teşekkür edip kapattım.

AÇIKLAMA:

yukarıdaki açıklamadan anlaşılıyor ki "tezli programlar arası" yatay geçişler MÜMKÜNDÜR. bir bilim alanından ilişikli ancak farklı bir bilim alanına yatay geçiş de MÜMKÜN olup ölçütler yatay geçiş yapılmak istenen üniversite tarafından belirlenir. ayrıca farklı bir bilim alanına yatay geçiş yapılacak ise , o ünitedeki ilgili akademisyen(ler) ile yüzyüze görüşülüp kontenjan açılması önerilir. pek mantıklı olmasa da bu şekilde oluyor genelde. farklı bir bilim alanına yatay geçiş yapıldığında bu yeni bilim alanı sizden bhp isteminde bulunabilir bu durumda muhtemelen askerlik tecili -azami süre gibi durumlar yine üniversitenin kendi bünyesinde değerlendirilir.herkese başarılar,iyi bayramlar

Son düzenleme: