Konuya cevap cer

Arkadaşlar merhaba, askerlik tecil konusu ile ilgili benim de bir sorum olacak cevaplayabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

2016 şubat ayında 2. öğretim tezsiz yüksek lisanstan mezun oldum, fakat askerlik şubesine gidip tecil etmekte biraz gecikince ceza geldi. Şubeye gidip tecil işlemlerini tamamladım ve Mayıs 2017 ye kadar tecil ettirdim.

Bildiğim kadarıyla bir yüksek lisansa daha kayıt olarak tekrar tecil hakkı kazanılmıyor. Yüksek lisanstan sonra doktoraya başvurmak gerekiyor. Fakat doktora başvurularına baktığımda, tezsiz 2. öğretim yüksek lisans mezunları için 2013 ten önce mezun olma şartı var (resmi gazetede ilgili bir madde var). Eğer 2013 sonrası mezunuysanız, doktora başvurusunda lisans mezunuymuş gibi değerlendirmeye alınıyorsunuz.

Benim sorum, benim olduğum gibi tezsiz 2. öğretim yüksek lisans mezunları tezli bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsa yeniden tecil hakkı kazanıyor mu? İlla doktoraya mı başvurmak lazım? Ve durum böyle ise doktora kabul şartları kolay olan (askerlik uzatmak için) özel üniversiteler hangileridir?

Herkese iyi forumlar.