Konuya cevap cer

ne şubesi (askeri şube mi?) ve ne zaman geldi bu yazı. şimdi ...yök açıklama yapmıştı ytani eski öğrencilerde süre sıfırlanacak diye gerçi resmi yazıyı hatırlamıyorum ama böyle olması lazım. dolayısyla eğer bu yök açıklamasından önceki bir tarihte aldı iseniz bu yazıyı , muhtemelen güncellenecek bir bilgidir. (bide e-devletten baksan)

..

ama eski öğrenciler için (siz dahilsiniz) süre değerlendirmesinde sorun olmaması gerekiyor sizin için şu aşamada.dilerseniz enstitüden (yazılı dilekçe ile bilgi edinme talebinde bulunun. ) yani ama sadece söz ile sormayın. mutlaka yazılı dilekçe yazın ..söz uçar yazı kalır. tercihen önce

yazılı dilekçe sonra telefonla..bi bak hatta yazılı bilgi ile telefonda sorduğun soru farklı cevaplandı ise , mahkemeye bile başvurabilirsin  belki (telefon konuşmasını  kaydedip)

yani, mesela yazılı dilekçeye atıyorum "teciliniz 20.08.16 tarihinde sonlanacaktır ,bu tarihe kadar askeri işlemlerinde bir sakınca yoktur ,yada tehir edişlmiştir. filan bu tarz bir yazı aldın. telefondaki memur da "efendim 20.04.16 tarihinde yönetmelik değişti. ondan siz bu dönem sonunda atılacaksınız " filan dese ..memura dava açabilirsin sanırm (her ne kaar ben önermesemde fantezi olur :D )