Yüksek lisansı iptal edip lisans programına kaydolmak istiyorum
Hocam, Şuan itibariyle açıköğretim lisan programım 1 yıl sonra bitiyor. Yaşım 23. Hedefim, ODTU ingilizce biyoloji bölümünde okumak, bunun için kendimi ingilizcede geliştirdim, üniversite (SAT) sınavına hazırlanıyorum, amerikalı öğretmenim ise 2 yıla daha ihtiyacın olabilir ingilizce edebiyatı için dedi, gerekte olmayabilir tabi. Seneye açık öğretim bitirdiğimde, askerlik tecili için tezsiz yüksek lisans programına koydolsam, daha sonra ODTU'ye kaydımı yaptırdıktan sonra yüksek lisans programından kaydımı sildirsem, ODTU'de lisans kaydımın askerlik tecili gecerli olurmu?
Özet sorum şu;
-Tezsiz lisansüstü programdan kaydımı sildirip, lisans programına kaydolduğumda askerlik tecil süresi son yaptığım lisans programımın tecil süresinimi baz alır?
Yani üniversite giriş sınavı (SAT) için hazırlanırken, seneye Açıköğretim işletme fakültesinden lisans mezunu olacam, Benim hedefim ODTU'de ingilizce biyoloji okumak, amerikalı öğretmenim zamana ihtiyacın olabilir diyor. Bu askerlik tecil durumunu nasıl ayarlayabilirim. Ne önerirsiniz?