Tezli-tezsiz Yüksek Lisans

boyka335501

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar kpss a grubuna hazırlanıyorum puanlarım iyi memur olucam inşallah.Ama bu eylülde celbim geliyor asker için tecilim doluyor.Yüksek lisans yapmam şart alesten iyi alacagıma ınanıoyrum ama ya tezli ye kabul etmezlerse diye korkuyorum tezsiz de denicem maklul fiyattan..Beni bilgilendirirmisiniz bir kaç sorum olacak ..Öncelikle tezsiz de olsa yüksek lisans yapamama gibi bi olasılık var mı ? Bunan çok korkuyorum çünkü 2. olarak ne yapmalıyım sizin tavsiyeleriniz nedir

A

Akademik Forum

Guest
haklısın.Gerçekten gece gece aşırı sıkıntıya girdim en kötü tezsiz yapıp erteleme durumum kesin oldugunu bilsem rahatlıcam ama tezsiz alımları şartları nasıl elini kolunu sallıyan giriyormu bilmiyorum

boyka335501

Öğrenci
elini kolunu sallıyan tezsiz yüksek lisans yapabiliyormu 1 sene için ücret ne kadar önemli olan askerliği tecil ettirmem yani oyüzden biri beni bilgilendirirse çok sevinirim..Alesten iyi puan çekeceğimi düşünüyorum ama askerliği muhakkak tecil ettirmem gerektiği için korkuyorum bi yandan ne yapsam bilemedim..Diploma notum 2.49 yds 24 puan alesten de bi 80 alırım diye düşünüyorum

Son düzenleme:

horozigo

Araştırma Görevlisi
Sırf askerlik içinse bölüm ayırd etmeksizin başvuru yapabilirsiniz. Mülakat veya bilim sınavı olmadan alım yapan üniversiteler var (tezli yüksek lisans için).

Tezsiz yüksek lisansta fiyatlar değişiyor ve büyük oranda diploma notu ile alım yapılıyor. Tezsiz de olsa okul tecil ediyor ama kaçak durumunda olmamanız gerekiyor, yani askerlik ile ilgili durumunuzun belli olmaması gerekiyor (askerlik yeri, sınıfı gibi durumlar).

Başarılar.

B

Burak Oztan

Guest
tecil islemi

Arkadaslar Allah rizasi icin cok acil bu benim icin lutfen ne olur bilen biri varsa cevap verirse cok sevirinim, cok zor durumdayim.
Tezsiz yuksek lisansa yeni baslayacagim.. sormak istedigim bir soru var.. mesela 2017 bahar donemide tezsize basladik, biliyorsunuz artik 3 donem yani 1.5 sene tecil veriyor.. 2017 martta tecilin baslangici olarak kabul edersek, 2018 eylule kadar tecil alinabilir.. ancak su nokta cok onemli. 3.donem 2018 bahar yili oluyor yani 2018 mayis sonunda 3.donem bitiyor. Egerki mezun olamaz ve ilisimiz kesilir ise tecilimiz ne oluyor? 2018 eylule kadar ilk basta yaptigimiz tecil mi gecerli oluyor yoksa 3.donem sonunda yani 2018 mayis sonunda okuldan atildigimiz icin mayis sonunda ilisigimiz kesilir ve dolayisi ile agustos celbine mi gideriz? bu benim icin hayat meselesi arkadaslar cunku gercekten zor durumdayim.

cmgllp

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba, foruma yeni üye oldum.

2016'nın 10. ayında tecilim bitiyor. Yüksek lisans ile bunu uzatmak istiyorum. Yazın açılmasını beklediğim işletmenin tezsiz bölümlerine kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
3 dönemin ücreti verdik diyelim. 1,5 yıl sürüyor. 1,5 da uzatma var. 3 yıl. Derse girip geçme gibi düşüncem yok (zorunluluk olmadıkça). Sadece dönem ücretini ödeyerek sınıfta kalsam bu 3 yılın sonuna kadar bu şekilde devam etsem askerlik teciline aykırı bir durum olur mu?

5.5 ay gidip gelmek mesele değil ama arkamda işlerimi bırakabileceğim biri yok. Ticari olarak sıkıntıya girmek istemiyorum. Teşekkürler :)