Tezli YL Kayıt Dondurma

Dahmerized

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi geçmişte yl yönetmeliği nedeniyle eğitimde kayıt dondurma ihtiyacı oluşmuyordu. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan yönetmelik değişikliği sonrası 2 yıllık bir yl programının maksimum 3 yılda bitirilmesi zorunlu hale getirildi. Mevcut durumda, yüksek lisans kaydının hangi şartlarda dondurulabilecegi konusunda bilgisi olan arkadaşların bilgi paylaşımı yapmasını rica ederim. Malum İnternette konuyla ilgili pek doyurucu bilgi yok.

soneraltintas

Öğrenci
ACİL Yardım - Kayıt Dondurma

Merhabalar. Bir Üniversitede yüksek lisans kazandım, Çarşamba günü kayda gideceğim ancak askerlik yerlerim belli olduğu için askerliği yaptıktan sonra yüksek lisansa devam etmek istiyorum. Kaydı yaptıktan sonra kayıt dondurma dilekçesi dışında herhangi bir şey gerekir mi veya süreç nasıl işliyor bilen var mı acaba?

Merve

Baş Editör
Merhabalar. Bir Üniversitede yüksek lisans kazandım, Çarşamba günü kayda gideceğim ancak askerlik yerlerim belli olduğu için askerliği yaptıktan sonra yüksek lisansa devam etmek istiyorum. Kaydı yaptıktan sonra kayıt dondurma dilekçesi dışında herhangi bir şey gerekir mi veya süreç nasıl işliyor bilen var mı acaba?

Merhaba, gerekçenizi belirten belgeyi de ekleyerek akademik izin formu doldurmanız istenir. Enstitü kurul toplantısında karar verildiğinde mail gelir ve öğrenci bilgi sisteminde de görünür.

soneraltintas

Öğrenci
Merhaba, gerekçenizi belirten belgeyi de ekleyerek akademik izin formu doldurmanız istenir. Enstitü kurul toplantısında karar verildiğinde mail gelir ve öğrenci bilgi sisteminde de görünür.

Merve hocam teşekkür ediyorum, internette en az 1 dönem derse girmiş olmak gerekiyor diye bir yazı okudum. Doğruluğu var mı, herhangi bir bilgi sahibi misiniz bu konuda?

Bir de bu kurul toplantıları ne kadar sürede bir yapılıyor, o konuda bilginiz var mı, ne kadar sürede öğrenebilirim kararın sonucunu?

Merve

Baş Editör
Merve hocam teşekkür ediyorum, internette en az 1 dönem derse girmiş olmak gerekiyor diye bir yazı okudum. Doğruluğu var mı, herhangi bir bilgi sahibi misiniz bu konuda?

Bir de bu kurul toplantıları ne kadar sürede bir yapılıyor, o konuda bilginiz var mı, ne kadar sürede öğrenebilirim kararın sonucunu?

Ben kayıt yapar yapmaz dondurmuştum. Öyle bir bilgi hiç duymadım. Haftada bir demişti enstitü bana, zaten 1 haftada belli olmuştu.

T

The Gider

Guest
Y.lisans Kayıt Dondurma

Merhaba Hocam ben de askere gideceğim tez aşamasındayım. Kayıt dondurursam sene kaybım olmaz değil mi?