tezli yüksek lisans acil yardım :(

cerensaritas

Öğrenci
Arkadaslar merhaba

Marmara unı de su an son sınıftayım ve 2.75 bir ganom var iktisat okuyorum. tezli için yaklaşık 4 5 ayır baya çalışıp kendimi geliştiriyodum fakat arakadaslarımdan duydugum kadarıyla 600 kişi falan basvuruyormus ve hani 3.50 vs ganon olması gerekiyormus okulun sitesinede 2.50 gibi bir sart ve %20 gano etkiler gibi bisey yazmıslar ama çoğu kişi hic sansımın olmadığını söylüyor. yani hak vereceğiniz gibi kimse boşa calısmak istemez ama ben cok cok istiyorum her gün baya bi calısıyorum da aramızda dusuk ganoyla daha secilebilen bi umut ısıgı var mı acaba :) ya da sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda? bırakmalı mıyım calısmayı?

Arkadaslar merhaba

Marmara unı de su an son sınıftayım ve 2.75 bir ganom var iktisat okuyorum. tezli için yaklaşık 4 5 ayır baya çalışıp kendimi geliştiriyodum fakat arakadaslarımdan duydugum kadarıyla 600 kişi falan basvuruyormus ve hani 3.50 vs ganon olması gerekiyormus okulun sitesinede 2.50 gibi bir sart ve %20 gano etkiler gibi bisey yazmıslar ama çoğu kişi hic sansımın olmadığını söylüyor. yani hak vereceğiniz gibi kimse boşa calısmak istemez ama ben cok cok istiyorum her gün baya bi calısıyorum da aramızda dusuk ganoyla daha secilebilen bi umut ısıgı var mı acaba :) ya da sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda? bırakmalı mıyım calısmayı?

Öncelikle umarım istediğinizi elde edersiniz ama şunu da belirtmek isterim evet Marmara Üniversitesi Yüksek lisans (tezli) başvuruları bir hayli fazla çünkü yabancı dil şartı aranmıyor dolayısıyla da ziyadesiyle başvuru oluyor. Yüksek bir ales puanınız yoksa okul ortalamanız pek iç açıcı durmuyor ne yazık ki ama yine de denemekte fayda var, başarılar.

finduilas

Profesör
Arkadaslar merhaba

Bolumunuzun durumunu bilmiyorum, Marmara Universitesi hakkinda da bilgim yok ama muhendislik mezunu olarak 2.73 ortalama ile ITU'de ve Ege Universitesi'nde tezli yuksek lisansa kabul edildim. Yani olmayacak sey degil.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Yıllardır akademik kadrolara başvuruyorum, bu işleri takip ediyorum ve şunu net olarak söyleyebilirim ki; duyum denilen şeylerin hepsi boş. Daha geçen hafta forumdan bir arkadaş kendi çabasıyla çok iyi bir okulda araştırma görevlisi kadrosunu kazandı.

Yüksek lisansı istediğiniz okul, Marmara Üniversitesi ise bilemem ama bu okuldan mezun olmanız, birikiminiz, Ales puanınız ve mülakatta gösterdiğiniz çaba hem bu okulda hem de birçok okulda etkili olacaktır. Anadolu'daki birçok okulda yüksek lisans yapabilirsiniz. Yukarıda bahsedilmiş, ben de 2.84 ile Siyaset Bilimi'nde yüksek lisans yapıyorum. İnsanların söylediklerini ciddiye alsam başvurmayacaktım bile. Yılmayın hocam, yılmayın.

cerensaritas

Öğrenci
hocam çok çok sağolun artık çok çok daha asılıyorum. inat ettim galiba yılmıyorum da cevaplarınız için çok teşekkür ederim. olana kadar direnicem anlasılan