Hepimizin bildiği gibi "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve bu yönetmelikle "Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans - Doktora" eğitimi için belirlenen azami sürelerde eğitimlerini tamamlayamayan öğrencilerin yükseköğretim kurumları ile ilişiklerinin kesilmesi hüküm altına alınmıştı. Ancak belirlenen azami sürelerin her üniversitenin kendi aldığı karara binaen uygulamaya koyması; üniversiteler arasında süre farklılıkları ortaya çıkarmıştır ki bu da ülke genelinde öğrenciler arasında eşitsiz hak oluşumunu gündeme getirmektedir. Böyle bir uygulama, hâliyle bu sürecin kilit noktası olan tez teslimi ve/veya tez savunma tarihlerini her üniversitenin farklı farklı belirlediği tarihlerde sabitlemesi ile kafaların karışmasına sebebiyet vermiştir. Dolayısıyla bu sürelerin biz öğrencileri her açıdan rahatlatacak ve nefes aldıracak net bir ortak tarih belirlenmesi suretiyle bir yıl daha uzatılması sanırım güncel yaşadığımız birçok sıkıntı karşısında büyük bir moral ve dua kaynağı olacaktır.
Son derece zorlu bir süreç olan tez yazımı zaten bizleri bu kadar yorarken; bir taraftan bu sürelerde yaşanan bir anlamda belirsizlik denebilecek durumun varlığı, diğer taraftan da benim gibi ailesinde ciddi sağlık sorunları olup özellikle son dört yıldır ailesi ile birebir ilgilenmek ve bakımını yapmak mecburiyetiyle düzenli ve disiplinli tez çalışmasından yoksun öğrenciler için yetersiz kalan bu süre; büyük bir krizde çekilen tüm sıkıntıların, verilen tüm emeklerin, çabaların, mücadelelerin heba olması ve ne yapacağını şaşırmış bizlerin yıkımı demektir.
İçim acıyor, içim yanıyor, çok üzülüyorum, her şey bitmeden bir yerleri harekete geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Araştırmalarımda, bu konuda benimle benzer durumları yaşayan pek çok öğrencinin olduğunu gördüm. Lütfen birlik olalım, bizlere yol gösterin, destek verin...
Son derece zorlu bir süreç olan tez yazımı zaten bizleri bu kadar yorarken; bir taraftan bu sürelerde yaşanan bir anlamda belirsizlik denebilecek durumun varlığı, diğer taraftan da benim gibi ailesinde ciddi sağlık sorunları olup özellikle son dört yıldır ailesi ile birebir ilgilenmek ve bakımını yapmak mecburiyetiyle düzenli ve disiplinli tez çalışmasından yoksun öğrenciler için yetersiz kalan bu süre; büyük bir krizde çekilen tüm sıkıntıların, verilen tüm emeklerin, çabaların, mücadelelerin heba olması ve ne yapacağını şaşırmış bizlerin yıkımı demektir.
İçim acıyor, içim yanıyor, çok üzülüyorum, her şey bitmeden bir yerleri harekete geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Araştırmalarımda, bu konuda benimle benzer durumları yaşayan pek çok öğrencinin olduğunu gördüm. Lütfen birlik olalım, bizlere yol gösterin, destek verin...