Tezli Yüksek Lisans

Gazeteci55

Öğrenci
arkadaşlar tezli yüksek lisansta herhangi bir ücret ödeniyor mu harç parası dışında bir de şöyle bir sorum olacak; diyelim ki yüksek lisansımı sosyoloji alanında yaptım doktorayı da aynı alanda mı yapmalıyım yoksa farklı bir alanda yapabiliyor muyum? şimdiden teşekkürler...

bigthunder

Doçent
3 seneye kadar ücretsiz ondan sonra ücret veriyorsunuz
genelde öyle olur ama değiştirenlerde var illa şart değil kabul alabilirseniz yaparsınız oktorayı farklı alanda

mustafaykan

Öğrenci
genelde öyle olur ama değiştirenlerde var illa şart değil kabul alabilirseniz yaparsınız oktorayı farklı alanda

hocam diyelim ki devlet üniversitesinde eğitim yönetimi teftişi ve planlaması alanında tezli yüksek lisans yapacağım. Üniversiteye vereceğim iki yıllık toplam para ne kadar olur (harç ve benzeri toplamı). Genelde üniversiteler arası değişiklik gösterdiği söylensede ortalama bir rakam olarak ne söylenebilir.

Son düzenleme:

bigthunder

Doçent
hocam diyelim ki devlet üniversitesinde eğitim yönetimi teftişi ve planlaması alanında tezli yüksek lisans yapacağım. Üniversiteye vereceğim iki yıllık toplam para ne kadar olur (harç ve benzeri toplamı). Genelde üniversiteler arası değişiklik gösterdiği söylensede ortalama bir rakam olarak ne söylenebilir.

hocam tezlilerde harçlar kaldırıldı 3 sene sonra ödersiniz 3 seneye kadarda büyük ihtimal bitirirsiniz merak etmeyin

mustafaykan

Öğrenci
hocam tezlilerde harçlar kaldırıldı 3 sene sonra ödersiniz 3 seneye kadarda büyük ihtimal bitirirsiniz merak etmeyin

Hocam hakkınızı helal edin çok soru soruyorum ama bir de şunları sormak istiyorum da. Acaba kendi özel eğitim kurumumda çalışıp ayrıca yüksek lisans yapabilir miyim. Üniversiteye kaç gün gitmem gerekebilir. Özel eğitim ve rehabilitasyonda çalışıyorum acaba burslardan (meb ve diğerleri) yararlanabilir miyim. Şimdiden teşekkürler :)

bigthunder

Doçent
Hocam hakkınızı helal edin çok soru soruyorum ama bir de şunları sormak istiyorum da. Acaba kendi özel eğitim kurumumda çalışıp ayrıca yüksek lisans yapabilir miyim. Üniversiteye kaç gün gitmem gerekebilir. Özel eğitim ve rehabilitasyonda çalışıyorum acaba burslardan (meb ve diğerleri) yararlanabilir miyim. Şimdiden teşekkürler :)

hocam genelde hocalar ile ders saatlerini konuşabilirsiniz dersleri ona göre seçersiniz 2- max 3 gün dersiniz olur ancak oradaki müdürünüz ile görüşmelisiniz. Hocam tubitak bursu alabilirsiniz (çalıştığınız için 400tl civarı ylde )ancak kyk ve diğerleri hakkında bilgim yok forumda bilen varsa yardım edecektir. Dediğimin gibi iş müdürünüzde bitiyor ona sorun izin verirse yapabilirsiniz izin vermezse ne olur bilmem sonuçta özel kurum

mustafaykan

Öğrenci
hocam genelde hocalar ile ders saatlerini konuşabilirsiniz dersleri ona göre seçersiniz 2- max 3 gün dersiniz olur ancak oradaki müdürünüz ile görüşmelisiniz. Hocam tubitak bursu alabilirsiniz (çalıştığınız için 400tl civarı ylde )ancak kyk ve diğerleri hakkında bilgim yok forumda bilen varsa yardım edecektir. Dediğimin gibi iş müdürünüzde bitiyor ona sorun izin verirse yapabilirsiniz izin vermezse ne olur bilmem sonuçta özel kurum

Kurum müdürümüz pazartesi ve salı günleri için sorun çıkarmayacağını söyledi. Sizin de dediğiniz gibi ben üni. deki hocalarla görüşüp ona göre ders saatlerini ayarlamalarını isteyeyim. Burs için de yorum beklemeye devam edeyim :) Bilgilendirdiğiniz için de tekrardan teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar tezli yl lisans kaç yıl sürüyor. tez ile birlikte uzatmadan bitirebileceğimiz minimum süre nedir?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam tezli yüksek lisansta 1 yıl ders dönemi 1 yıl ise tez dönemidir.Yani minimum 2 yılda bitirebilirsiniz.:)

çok teşekkür ederim yakamoz hocam dersler 1 yıl (iki dönem) tez de 1 yıl (iki dönem) toplamda 4 dönem yani tam tamına 2 yıl doğru mu anladım hocam ve son olarak bu ünivden ünive değişkenlik gösterir mi yoksa sabit midir?

1

1993

Guest
yüksek lisans

Benim bir sorum var, yüksek lisans dersler aksam mi sabah mi oluyor? Yüksek lisans bizi ne kadar yoğun bir sürece sokar kpss se düşünüyorum yapabilirmiyim

A

Akademik Forum

Guest
Ozel uni de tezli 3. Yil ucret verlio mu

Yuksek lisans 3. Yil icin okul ucret talep ediyor

A

Akademik Forum

Guest
Tez odeme

Hocam benim ozel universitede tezli. 3. Donem icin ucret talep ettiler ama sistemde borc gozukmuo. Kafadan muhasebeye yolluolar milleti? Sanki tutturabildigine gibi geldi. Yok un sitesinde de 3 yila kadar ucretsiz yaziyor. Ne onerirsiniz?
Bir de ben tezimi 3. Donemin sonunda teslim ettim. Ancak juri atanmasi savunma
Vs zaman gecti. Savunmayi verdim olumluydu. Simdi 4.yil ilk donemi talep ederler mi? Yoksa tez teslimi icin verdigim dilekce tarihi mi onemli

A

Akademik Forum

Guest
hocam ben histoloji embriyoloji ve genetik alanında iki üniversiteden yüksek lisans kazandım. genetik benim alanım çok seviyorum ama üniversitenin olanakları yetersiz. embriyoloji yl kazandığım üniversite çok iyi olanaklara sahip. ne yapmam gerekiyor karar veremiyorum. neye göre karar vermek daha doğru sizce?