Tezli Yüksek Lisansı Uzatınca Harç Ödeniyor Mu?

Gökhan Baş

Öğrenci
Arkadaşlar iyi günler, size bir sorum olacaktı
ben bu bahar dönemi için tezli yüksek lisansa kayıt oldum. forumda baktığım kadarıyla harç olayı yokmuş. zaten ders kaydı yaparken herhangi bir borç çıkmadı. benim sorum şu: Eğer ben yüksek lisansı 2 yılda bitiremeyip uzatırsam harç ödeyecek miyim? bu konuda sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım. eğer bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim

Yüksek lisansımı uzattım. 5. dönem için kayıt yeniletirken, 129 TL harç ödedim. 1 hafta içinde 6. dönemim için kayıt yenileteceğim ve yine 129 TL harç ödeyeceğim.

Gökhan Baş

Öğrenci
arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. yani yanlış anlamadıysam uzatsak dahi cüzi bir ücret ödüyoruz, kredi başı para ödeme yok

5. dönemde harç ödedim. 6. dönemde ödemedim dilekçe vermiştim. Şimdi 258 TL borç çıkıyor. Dondursam harç ödemem gerekir mi?
Ar. Gör'lerin harç ödemesindeki son durumun bilgilendirmesini de yapabilir misiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar 6. dönemi bitirdikten sonra ödemeye başlıyorsunuz.
6. dönemi bitirmeden ödeyen arkadaşlar büyük ihtimalle aynı zamanda açık öğretime de kaydı bulunan arkadaşlardır.
Yeni çıkan tasarıda artık aöf ye kaydı bulunanlar yüksek lisansta harc ödüyorlar gibi bir şey çıktı.

sametatabasch

Öğrenci
Hocam bu konuda en iyisi üniversitenin yönetmeliklerine bakmak. Bu başlığı görünce OMÜ Lisansüstü eğitim- öğretim yönetmeliğine baktım. OMÜ için 6. yarıyıldan sonra harç ödenmesi gerekiyor. 6. yarı yıldan sonra ders sınav ve tez hazırlama dışında hiç bir öğrenci haklarına sahip olamıyorsunuz.

I

ismailaynn

Guest
ingilizce hazırlık 6 döneme dahil oluyor mu ?

Ben de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesindeyim, yükseklisansımın 5.dönemine girdim ancak harç borcum çıkmadı. Enstitünün sitesinde yönetmelikte yazıyor normal eğitim öğretim süreleri, bizde yükseklisans için mesela 6 dönem gözüküyor o yüzden para ödemiyorum sanırım.

- - - Güncellendi - - -

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı ben yüksek lisansa başlarken 1 yıl ingilizce hazırlık okudum bu 1 yıl hazırlık 6 döneme dahil oluyor mu ?

A

Akademik Forum

Guest
Ben bişey sormak istiyorumda yükseklisansta 7. Dönemi para verip okuyoruz o tamamda 7.dönemdeki bir kişi yükseklisans yapıyor olma şartlı kadroya baswurabılıyormu

Gökhan Baş

Öğrenci
Hocam bu konuda en iyisi üniversitenin yönetmeliklerine bakmak. Bu başlığı görünce OMÜ Lisansüstü eğitim- öğretim yönetmeliğine baktım. OMÜ için 6. yarıyıldan sonra harç ödenmesi gerekiyor. 6. yarı yıldan sonra ders sınav ve tez hazırlama dışında hiç bir öğrenci haklarına sahip olamıyorsunuz.

benim için nokta atışı yapmışsınız, teşekkür ederim. bende OMÜ'deyim

akademikkk39

Öğrenci
Merhaba.Ben 2013 Güz Dönemi Yüksek Lisans'a başladım.2015 Güz Dönemi itibariyle (5.dönem) harç borcum çıktı 129 tl,ödedim.Bu dönem yine aynı tutarda borç ödedim.Başıma gelince anladımki,Yüksek Lisans eğitiminde 2 yılı tamamlayınca mezun olamadıysanız harç ödüyorsunuz :mad:

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar omu doktora harclarini hangi bankaya oduyoruz,kimseye ulasamadim bilgi icin.