Tezli yüksek lisansta ders döneminde 1 ders kalmasına rağmen başka üniversiteye geçiş yapılabilir mi?

rh+

Öğrenci
Tezli yüksek lisans öğrencisiyim. Bütün derslerimi AA ile geçtim. Yalnız bir dersten hocasıyla aramızda sorun olduğu için dersi ikinci kez almama rağmen geçemiyorum. Teze geçmeme ve mezun olmama engel oluyor. Bu konuda ne yapabilirim? Bu şartlar altında başka bir üniversiteye geçme hakkım var mı? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Neden o ders yerine başka bir ders seçmiyorsunuz.O dersi tekrar alıyorsunuz?Zaten yüksek lisans ve doktorada dersler seçimlik istenilen ders alınıyor.Kalındığı zaman da o ders yerine başka bir ders ile saydırılıyor.Ben doktora da ilk dönem kaldığım ders yerine ikinci dönem başka bir ders alıp saydırıp geçtim.Siz de öyle yapabilirsiniz.

Tezli yüksek lisans öğrencisiyim. Bütün derslerimi AA ile geçtim. Yalnız bir dersten hocasıyla aramızda sorun olduğu için dersi ikinci kez almama rağmen geçemiyorum. Teze geçmeme ve mezun olmama engel oluyor. Bu konuda ne yapabilirim? Bu şartlar altında başka bir üniversiteye geçme hakkım var mı? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

rh+

Öğrenci
Dersi ilk seçtiğimde kaldığım ders zorunlu dersti. Bu sene ise seçmeli ders oldu. Ben öğrenci işlerine bu ders yerine başka bir ders alabilir miyim diye sorduğumda bana ilk belirlediğin katalogtan başka ders alamazsın dediler. Sanırım bu durum üniversiteden üniversiteye farklılık gösteriyor. Yine de teşekkür ederim fikriniz için :)