Tezli Yükseklisans İlişik Kesme ve Yeni Tezliye Kayıt Sürecinde Askerlik Tecil Durumu

sezerka58

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Benim şuanda devam eden mevcut tezli yüksek lisansım var. Başka bir üniversitenin tezli yüksek lisansını, yazılı ve sözlü mülakatlar sonucunda kazandım. Ve bu yeni üniversiteme kayıt yaptırabilmek için de önceki üniversitemden ilişik kesmem gerekiyor. Çünkü aynı anda 2 tane tezli yapamıyoruz.

Şimdi önceki yani şuanda devam eden universitemden ilişik kestiğimde, onlar askerlik şubesine tecil iptal yazısı gönderiyorlarmış. Ben oradan kaydımı silidirip, yeni üniversiteme kayıt olacağım zaman askerlik durum belgesi isteyecekler. Bu süreçte askerlik tecil durumu sıkıntıya girer mi? Yani eski üniden kaydımı sildirdiğimde hemen tecilim anında iptal mi olur?

Varuna

Öğrenci
Merhaba, benim bir arkadaşım aynı anda hem İTÜ'de hem MSGSÜ'de yüksek lisans programına kayıtlı üstelik iki yıldır ve aynı anda kayıt oldu. Yalnız enstitüler birbirinden farlı bu yüzden kabul etmiş olabilirler. Size tavsiyem kayıtlar Eylül ayından ilişiğinizi Eylül ayında keserseniz hemen ertesi günü gidip yeni üniversitenize kayıt olabilirsiniz böylelikle tecilinizin hemen devam edeceğini düşünüyorum.

kaansydmr

Öğrenci
Bu durumda e-devlet'ten mevcut askerlik belgemizi alip kayit yaptirmak yeterli olacak mi? Bunu sormamin nedeni, su an e-devlet'te sorgulama yaptigimda askerlik belgemde yuksek lisanstan dolayi tecilli yaziyor. Kaydimi sildirip yeni kayit yaptirmak istedigimde bu belge sikinti yaratmaz mi? Yani enstutu sorun cikarmaz mi? Tesekkurler

- - - Güncellendi - - -

Merhaba, benim bir arkadaşım aynı anda hem İTÜ'de hem MSGSÜ'de yüksek lisans programına kayıtlı üstelik iki yıldır ve aynı anda kayıt oldu. Yalnız enstitüler birbirinden farlı bu yüzden kabul etmiş olabilirler. Size tavsiyem kayıtlar Eylül ayından ilişiğinizi Eylül ayında keserseniz hemen ertesi günü gidip yeni üniversitenize kayıt olabilirsiniz böylelikle tecilinizin hemen devam edeceğini düşünüyorum.

Bu durumda e-devlet'ten mevcut askerlik belgemizi alip kayit yaptirmak yeterli olacak mi? Bunu sormamin nedeni, su an e-devlet'te sorgulama yaptigimda askerlik belgemde yuksek lisanstan dolayi tecilli yaziyor. Kaydimi sildirip yeni kayit yaptirmak istedigimde bu belge sikinti yaratmaz mi? Yani enstutu sorun cikarmaz mi? Tesekkurler

sezerka58

Öğrenci
Peki öceki üniden kaydımı sildirmek için ilişik kesme işlemini yaptığım gün hemen sisteme düşer mi? Yani ertesi gün yeni üniversiteye kayıda gittiğimde bana "senin halen eski ünideki kaydın gözüküyor sisteme kayıt sildirme işlemin düşmemiş" derler mi?

sezerka58

Öğrenci
Arkadaşlar, önceki üniversitemin fenbilimleri enstitüsünü aradım. Kayıt sildirme işleminin sisteme düşme süresi her ünide farklılık gösterebilirmiş. Mesela Necmettin Erbakan üniversitesinde 1 günde ilişik kesip sisteme hemen geçiyorlarmış. Dolayısıyla kaydınızı sildirdikten hemen ertesi gün diğer üniye kayıt yapabilrisiniz. Bazı ünilerde ise yönetim kurulu toplanıyormuş 1 hafta felan sürebiliyormuş.