Tezsiz Yüksek lisans programları için;
Varsa ALES puanı,
Varsa YDS/KPDS/ÜDS puanı
Tezsiz Yüksek Lisans Programına girişte başvuru sıralama puanını oluşturmada;
1) Varsa ALES puanının %10âu,
3) Varsa Yabancı Dil puanının %10âu,
2) Lisans not ortalamasının %80âi kullanılır.
Tezsiz bölümler YDS istiyor mu? Kimisi evet derken kimisi Hayır diyor. Eğer üniversiteye göre değişir ise Eskişehir Osmangazi kamu yönetimi tezsiz bölümü YDS istiyor mu ? Üniversite nin sayfasında bulamadım. Sorumun cevabını hiç bir yerde alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Başvuru sayısı çoğaldikca eleme yöntemleri artacaktır mutlaka. Ve malesef bu yöntemler üniversiteler arası rekabet olmuş durumda. İlk zamanlar akademik personel olma yolunda bir hedef kurarken bu koşulları gördükten sonra yukseklisansi sadece iş yerinde bir kademe daha ilerlemek için düşünür oldum. Gördüğüm kadarıyla YDS den 70 alan dahi bir yere yerlesemiyor. Benim bulunduğum meslekte YDS den 60 alanı sen istemesen bile yurtdışına zorla yolluyor. O yüzden dediklerinize tamamıyla katılıyorum aslında.merhaba tezsiz programlara başvuruda istem üniversiteye aittir ve "ran" adlı üyenin belirttiği hesap ölçeğinden üniversiteye bağlı olarak farklı bir denklemde hesaplama yapılarak alım yapılabilir. örneğin en çok kullanılan aşağı yukarı (~) %60*ales+%40*agno şeklindedir..
ayrıca sormamışsınız ekleme yapmak istedim ; tezli programlardada son zamanlar bir moda haline gelen (sebebini hakkaten çok merak etmekteyim) yds puanı istenmesine karşın herhangi bir alt sınır istenmemesidir. örneğin gazi yalnızca yds sınavına girmiş olmayı bazı tezli programlarda şart koşuyor ancak herhangi bir alt sınır yok.bazı üniversiteler de ille 50 barajını ister , bazı özel tasnifteki okullar ise yds zaman zaman 90 alsanız yetmeyebilir (boğaziçi,galatasaray biriki tane daha var) ...çok ilginç bişi daha var çok zeki olduğum için genelde her ayrıntıyı önemsiyorum
bazı okulların daha elit olduğu açık iken yds sınavında alt sınır koymamakta ,ancak bundan çok daha vasat okullar ise ille de yds 50 barajını şart koşar ,bu dediğim üstteki kadar olmasa da bana göre anlamsız bişi gibi..