Tezsiz yüksek lisans öğrenim süresi ve askerlik tecil sorunsalı

Kaya25

Öğrenci
Merhaba değerli forum üyeleri; bazı konularda bilgi sahibi olan ve tecrübeli olan üyelerimizden durumum hakkında bana yardımcı olmasını istirham ediyorum.

Evli bir devlet memuru olarak askerliğin tecili ve yüksek lisans mezunu getirilerinden ( kademe ilerleme hizmet puanı artışına yansıması vs ) yararlanma adına 2015 yılı 9. ayında çalıştığım ilde özel bir üniversitede 5500 tl ücret ödeyerek tezsiz yüksek lisansa başladım. 2 dönem tamamlanıp tüm dersleri verip proje ödevine geçtiğimizde makus olaylar cereyan edip öğrenciler devletimizin 667 khk' sı ile bir devlet üniversitesine aktarıldı.Bu arada devlet ünv. ilr görüşüp hemen askerlik tecil yazısı da yazdırdım ve 2018/9. ya kadar tecilim var. Devlet ünv. de bir dönem güz yarıyılı olarak dönem projesi aldık fakat şimdi bahar yarıyılına dönem projesini uzatmak istediğimizde eski ünv. de 1500 tl olan dönem projesi yenileme ücreti 667 khk ile aktarılan öğrencilerin ücretlerine yök tarafından belirlenerek 5500 tl gibi bir rakam olmuş. Harç bilgilerimizde böyle görünüyor. sorularım şunlar;

1)Dönem projesini bir kez almış ve kalmış olarak dönem projesini almamaya karar verip Şu andan itibaren harç ücretini yatırmazsak Kaydımı silerler mi , ne olur? veya şu kadar yarıyıla kadar harç ücreti yatırmazsan öğrenim süren biter kaydın silinir denilebilecek bir süre var mıdır? (tezsiz yl da uzatma süresi en fazla kaç yarıyıldır?)

2)Askerlik tecil bakımından 2015/9. ayda tezsiz yüksek lisansa başladığımı ve askerlik tecilimin de şu anda 2018/9 a kadar olduğu düşünülürse tecilimi daha fazla nasıl uzatabilirim? ( mezun olup 1 yıl uzatma hakkı haricinde)

Teşekkürler...

A

Akademik Forum

Guest
lisansüstü yönetmeliği değişmiş şu maddeyi bana yorumlar mısınız :

omü lisans üstü yönetmeliği ;
Tezsiz Yüksek Lisans

Süre

MADDE 28 – (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği yarıyıldan başlamak üzere, her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin programı ile ilişiği kesilir.

Dönem projesinden kaç defa kalırsam ilişiğim kesiliyor?