Tezsiz yüksek lisans tavsiyesi ( özel üniversite )

Mhd

Öğrenci
Bu sene ALES e girdim ama yeterli puanı alamadım. ( 61 )
Şuan ki düşüncem ücretli yüksek lisansa başvurmak. Daha önce bir konu açmıştım. Bir arkadaş bahsetti ; herhangi bir yüksek lisans programına başvurup sadece bir dönemlik ücreti yatırmak askerliği okul süresi boyunca tecil ettirebiliyormuş.

Bu sene Kpss A ya girdim ve kurum sınavlarına yönelik bir hazırlanma içerisine gireceğim veya olmadı 2016 alan sınavına tekrar hazırlanacağım. Bu yüzden benim askerliği bu süre zarfında ertelemem gerekiyor.

Tecrübeli arkadaşlar , özel üniversitede ücreti en uygun isteyen üniversiteler hangileridir tavsiye verebilirler mi ?

Ahmet yesevi üni. baktım. Dönemlik ücreti çok pahalı. Sadece bir dönemlik ücreti ödeyip tecil ettireceğim. Yoksa amacım bu yaştan sonra okumak değil.

Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Mhd

Öğrenci
Tavsiyenize ihtiyacım var...

Daha önce bir konu açmıştım. Sağ olsun arkadaşlar bir kaç fikir önerdiler. Durumu mu özetlemiştim. Kısaca tekrar bahsedeyim. Kpss A sınavına girdik çıktık. Kurum sınavlarına hazırlanacağım. Askerlik geldi çattı daha erteleyemiyorum. Bu yüzden sırf ertelemek için bir yüksek linsans programına kayıt olacağım. Bu saatten sonra bir daha okul falan okumak istemiyorum. Sadece bir mühlet ertelemek.

ALES ten 61 aldım. Bu puan düşük bir üniversite için yeter mi bilmiyorum. Olmazsa ücretli yaparım. Bir dönemlik ücreti öderim. ( Bu forumda bir arkadaş bahsetmişti. Bir dönemlik ücreti ödeyip 3 yıl tecil ettim )

Sizden bu konuda tavsiye istiyorum. Bu puanla kötüde olsa bir üniversite yüksek lisans şansım var mı ? Olmadı hangi üniversiteyi önerirsiniz ücretli olarak ?

Bu alana bir cevap yazın...