tezsiz yüksek lisans ve tecil....

sortx

Öğrenci
*ustalarımdan abilerimden planımın yanlış yönlerini söylemelerini heyecan ile bekliyorum.

lisans sonrası iki yıl tecilim kasım 2016'te bitecek. ağustos eylül gibi ahmet yesevi üniversitesinde çocukluğumdan beri hayalini kurduğum her hangi bir yüksek lisansa başlayıp yüksek lisansla gelen 3 yıllık tecil hakkımı kullanmayı planlıyorum.

ahmet yesevi üniversitesinde 2 yıl civarı okuduktan sonra 2018 civarı seçtiğim yüksek lisans bölümünün bana uygun olmadığını fark edip yeni bir yüksek lisansa kaydolup ahmet yesevideki kaydımı silip 2018'dan itibaren yeni bir yüksek lisans ve yeni bir 3 yıl kazanmayı planlıyorum. şunu da söyleyelim önce ikinci yüksek lisansa kayıt yaptıktan sonra ahmet yeseviden kaydımı sildireceğim. (yanlış bişey var mı bu hayalimde?)

*9 Şubat 2013 Tarihli ve 28554 Sayılı Resmî Gazete de, Yurt içi yüksek lisans (master), doktora, sanatta yeterlik, orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans, yüksek lisans ikinci öğretim (paralı eğitim) öğrenimi görenler 35 yaşını doldurduğu yılın sonunu geçmemek üzere sevk tehiri yapabilirler.
Kaynak: Resmi Gazete

Lisansüstü eğitimi devam ederken ilk olarak 3 yıl, daha sonra lisansüstü eğitiminiz devam ettiği müddetçe 35 yaşını geçmemek kaydı ile birer yıl askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.(daha sonra birer yıl derken ne demek istiyor anlamadım?)

*kayıt dondurduğumuzda 3 yıllık tecilin üstüne ekleniyor diye biliyorum mesela 2 yarıyıl dondurdum bunu 3 yıllık tecil bitince üstüne ekliyolar mı?

cvp verenlere şimdiden tşk ederim.