tezsiz yüksek lisans..

kandevali

Öğrenci
Arkadaslar konuyla alakali bilgisi olan varsa yardımcı olablirmi.simdide cokk tesekkur ediyorum.

Arkadaşlar tezsiz yüksek lisansa başvurumuz kabul edildigi taktirde sınavlara derslere girmezsek sadece donem baslarinda kaydimizi yenilems olursak kaydimiz siliniomu nasil bi durumla karsilasiyorz
Ayrca tezsiz yuksek lisans uc yilmi oluyor uc yılın sonunda bitmezse okuldan iliskimiz kesiliyormu.

Bu konu hakkında net bilgi almak istiyorm yardımcı olursanız cok memnun olurum.

memurum

Öğrenci
Arkadaslar konuyla alakali bilgisi olan varsa yardımcı olablirmi.simdide cokk tesekkur ediyorum.

Arkadaşlar tezsiz yüksek lisansa başvurumuz kabul edildigi taktirde sınavlara derslere girmezsek sadece donem baslarinda kaydimizi yenilems olursak kaydimiz siliniomu nasil bi durumla karsilasiyorz
Ayrca tezsiz yuksek lisans uc yilmi oluyor uc yılın sonunda bitmezse okuldan iliskimiz kesiliyormu.

Bu konu hakkında net bilgi almak istiyorm yardımcı olursanız cok memnun olurum.

Bildiğim üzere sanırım tez olmadığı için 2 sene ama proje için de okul 1 sene verebiliri maksimum 3 yıldır yüksek lisans süresi daha da uzatılmaz diye biliyorum... Derslere girmezsen kalırsın bişey olmaz...

kandevali

Öğrenci
Bende oyle duydum fakat net bir bilgi edinemedim die sormam gerekti.. Bn sadece askerliği ötelemek icin merk ediyorm sınavlara derslere grmeden kayt parasinj yatirp ders kaydini yapip bırakcam ne kadar oteleyeblir die merk ediyorm

memurum

Öğrenci
Bende oyle duydum fakat net bir bilgi edinemedim die sormam gerekti.. Bn sadece askerliği ötelemek icin merk ediyorm sınavlara derslere grmeden kayt parasinj yatirp ders kaydini yapip bırakcam ne kadar oteleyeblir die merk ediyorm

bence özel üniversiteler parayı aldıktan sonra her dönem... öteleyebildiği kadar ötelerler :) devlet üniversitelerini bilemem... sohbette arkadaş 8-10 sene yazmış o sanırım başka bir yüksek lisansa kaydolursunuz o zaman olur yine bir 3 sene kazanırsınız tabii ki her dönem ders seçip para ödemeniz gerekir

kandevali

Öğrenci
O dedgin 8-10 sene olayi banada abartı geldi :) bizm ki devlet univ. Bnm duydugum parani yatirp ders kayt donemindede kayıtları yaptgin takdirde uc yil boyunca sorn olmuo yeterki kayıt dönemlerinde parani yatr ne kadar dgru bilmiyorum :)

esrasya01

Öğrenci
Ben tezsiz yüksek lisans yaptım. Maksimum süre 3 yıldır.
Şuan Tezli yapıyorum onda da süre 4, 5 yıl... konuya göre esneyebilir.
Kayıt yaptırıp gitmezsen okul uzar bir şey olmaz.

trtr38

Öğrenci
Askere gitmemek için okuduğunuz yüksek lisans, bitince ne oluyor ? Askere eninde sonunda gitmiyor musunuz ?
(Askerlikten muaf olduğum için bilmediğimbilmediğimden ve merak ettiğimden soruyorum)

kandevali

Öğrenci
kayıt yaptrıp gitmeme olayının sonucunda neyle karsı karsıya kalacagımızı bende bılmıorum.. kımısı kayıt parasını odedgınz takdrde okulda kaydınz olur okulunz uzamıs olur dyor kımısı daha farlı

- - - Güncellendi - - -

bırde sunu merk edıyorum odemelerı nasl oluyor. mısal donem boyunca bellı bı bedelmı odenıo yıllık. yoksa bahar donemınde ayrı bı odeme guz donemınde ayrı bı odeme nasl oluyor bılgısı olan varmı