Tezsiz Yüksek Lisans'dan Tezli Yüksek Lisans'a Geçiş

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Tezsizden tezliye geçebilmek için yönetmelik maddesine bakalım:

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Madde 17

Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, başvurdukları yükseköğretim kurumunca tezli yüksek lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler. Bu durumda tezsiz yüksek lisans programında alınan dersler enstitü yönetim kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılır.”

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Evet; Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, başvurdukları yükseköğretim kurumunca tezli yüksek lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler.

chemistanbul

Öğrenci
Evet; Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, başvurdukları yükseköğretim kurumunca tezli yüksek lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler.

Hocam benim de aradığım konu tam da buydu.Durumumu açıklayayım.Eylül 2013 te Tezsiz Yüksek Lisansa başladım.Ales ve Yds den enstitü şartlarına uygun şekilde puanlar aldım.O halde geçi yapabilirim ama sorun şu;henüz ilk dönemim ve transkriptim yok.dönem arasında mı geçiş yaparlar yoksa direk dilekçeyle statüm tezsiz den tezliye çevrilebilir mi ? Acil cevap lütfen

cerenceren

Öğrenci
arkadaşlar tezsiz yüksek lisansa başvuracam da aklıma takılan bi soru var. yatırılan dönemlik ders ücretlerini toplu şekilde mi yatırıyoruz? örneğin marmara üniversitesi 1. dönem 3750 tl , 2. dönem 6000 tl istemekte, bu paranın hepsini ilk kayıtta mı yatırıyoruz yoksa ilk kayıtta sadece 1. dönemin parasını mı yatırıyoruz?

lasteresitas

Öğrenci
Geçiş için ne yapmamız gerekiyor? Enstitüye dilekçe mi vermek gerek? Geçiş yapan var mı ? Bu bir hak mı yoksa okuldan okula göre değişiyor mu acaba?

eayla

Öğrenci
tezsiz yüksek lisanstan tezliye geçiş yaparken bu sadece diplomadamı görüncek yoksa normal tezli devam edenlerlemi ediliyo yüksek lisansa ..

darklion1

Öğrenci
tezsiz yüksek lisanstan tezliye geçiş yaparken bu sadece diplomadamı görüncek yoksa normal tezli devam edenlerlemi ediliyo yüksek lisansa ..

Tezli yüksek lisans yapan bir kişinin haklarına sahip olacaksınız ve tezli olarak devam edeceksiniz.

- - - Güncellendi - - -

Geçiş için ne yapmamız gerekiyor? Enstitüye dilekçe mi vermek gerek? Geçiş yapan var mı ? Bu bir hak mı yoksa okuldan okula göre değişiyor mu acaba?
Üniversitelerin şartları farklılıklar gösterebilir. O şartları sağladığınızda başvurmak en doğal hakkınızdır.

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar tezsiz yüksek lisansa başvuracam da aklıma takılan bi soru var. yatırılan dönemlik ders ücretlerini toplu şekilde mi yatırıyoruz? örneğin marmara üniversitesi 1. dönem 3750 tl , 2. dönem 6000 tl istemekte, bu paranın hepsini ilk kayıtta mı yatırıyoruz yoksa ilk kayıtta sadece 1. dönemin parasını mı yatırıyoruz?
Öğrenim ücreti dönem dönem yatırılır.

A

Akademik Forum

Guest
Asdsa

Tezsiz yüksek lisansı bitirdiğimiz de tezliye başvurduğumuz zaman muafiyet olabiliyor mu?

kaamos

Araştırma Görevlisi
Tezli yüksek lisansa ilgili şartları sağlayıp giriş sınavından başarılı olursanız kabul edilirsiniz. Daha önce tezsiz programda aldığınız derslerle intibak yapılıp yapılmaması enstitüye kalmış, kabul edilmemesi olasılığı sanki daha yüksek gibi.

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Sakarya üni ile konuşmuştum bu konuyu. Tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisanstan tezliye geçenler olmuş geçen senelerde. Ama kontenjan açılması okulun elinde. İster açarlar ister açmazlar.

amar

Araştırma Görevlisi
şu anda son durum nedir? tezsizden tezliye geçişin yapılabileceğini gösteren son tarihli resmi yazıyı paylaşabilirseniz sevinirim.