Tezsiz Yüksek Lisansın 3 Yarıyıl Olması Sorunu

3vren

Öğrenci
Bilindiği üzere güncellenen yönetmeliklerde bilimsel hazırlık süresinin 2 yarıyılda tezsiz yüksek lisansın da 3 yarıyılda bitirilmesi gerektiği, başarısız olunması durumunda ise öğrencinin ilişiğinin kesileceği bilgisi var.

Ben Ankara Üniversitesinin tezsiz programlarından birine başvurdum, 2 hafta sonra da kayıtlar başlıyor, 2 yarıyıl bilimsel hazırlık 3 yarıyıl da eğitim süreci var. Kredi başına ödenen katkı paylarına göre 12 bin TL kadar da bir maliyeti var,

Diyelim ki ben bilimsel hazırlığı geçtim, 2 yarıyılı da geçtim ve son yarıyıl da 1-2 dersten başarısız oldum, bu durumda 2.5 sene vakit harcadığım 12 bin lira okula, bir o kadar gitmeye gelmeye masraf yaptım ve son dönem okuldan atıldım öyle mi ?

Daha yeni bir yönetmelik olduğu için muhtemelen kimse sıkıntı yaşamamıştır ama çok saçma değil mi, toplamda 5 yarıyıl var ve benim azami sürem 5 yarıyıl !

5 yarıyılı 5 yarıyıl da bitirmezsem okuldan atılacam.

Zaten bu 2.öğretim tezsiz programlar genelde çalışan insanların katıldığı bir sistem, bende çalışan bir insan olarak nasıl emin olabilirim 19 dersi kesin ve kesin olarak hiç kalmadan geçebileceğime.

Bu konuda fikirleriniz nelerdir, acaba hiç sıkıntı yaşayan oldu mu ?

halil.34.gungor

Öğrenci
Bu konuda cok muzdarip olacak insanlar cok sacma bir donem en azindan kurtarmak icin ders alinabilmeli ve cogu hocanin bu yonetmelikten haberi dahi yok

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi