Tezsiz yüksek lisanstan tezliye geçiş yapabilir miyim?

Hüseyin70

Öğrenci
Herkese selamlar
2010 yılı Ondokuz Mayıs Üni'den tezsiz yüksek lisansım var.Geçen yıl Selçuk Ünide tezli kazandım ama devam edemedim.Duruma göre kayıt sildircem.Amacım doktora.İki sorum olacak.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
1)Tezsiz yüksek lisansımla Doktoraya başvurabilir miyim?
2)Tezsiz yüksek lisansın tezli yüksek lisans için avantajları var mıdır?Sadece tez kısmını verip tezli yüksek lisansın süresini kısaltabilir miyiz?

Saygılar

deniz07

Öğrenci
Hocam Merhabalar,
Öncelikle Tezsiz yüksek lisans mezuniyetinizin doktora için herhangi bir katkısı malesef yok.
Doktora için 2 alternatifiniz var . Birincisi tezli yüksek lisans mezunu olarak başvurabilirsiniz. İkincisi lisans diplomanız ile doktoraya başvurabilirsiniz. Lisans diploması ile başvurabilmek içinde belirli kriterleri sağlamanız gerekmektedir. Bunlar, Ales puanınızın en az 80 Lisans diploma notunuzun en az 3.00 olması gerekmektedir.

finduilas

Profesör
Herkese selamlar
2010 yılı Ondokuz Mayıs Üni'den tezsiz yüksek lisansım var.Geçen yıl Selçuk Ünide tezli kazandım ama devam edemedim.Duruma göre kayıt sildircem.Amacım doktora.İki sorum olacak.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
1)Tezsiz yüksek lisansımla Doktoraya başvurabilir miyim?
2)Tezsiz yüksek lisansın tezli yüksek lisans için avantajları var mıdır?Sadece tez kısmını verip tezli yüksek lisansın süresini kısaltabilir miyiz?

Saygılar

2010'da mezun oldugunuz icin doktoraya basvurabilirsiniz tezsiz yuksek lisansiniz ile. Eger tezliye devam edip bitirmek istiyorsaniz derslerinizin sayilip sayilamayacaginiz okulunuzla gorusmeniz gerek.