Transkirptten ders sildirme

erfpr

Öğrenci
Selam arkadaslar,

Soyle bir sorunum var ;

Yuksek lisans mezuniyet sarti 24 kredi 8 ders (3 kredi ders basi) tir + tez + 3.00 ortalama ve ustudur.

Bende su ana kadar 8 ders ve fazladan da 3 ders almisim ve bu derslerin ikisi 2 sene sonra acilacakmis, bir digeri de acilmayabilirmis. Mezun olmam icin bu dersleride almam gerekiyormus, yani transkriptten ders sildirme yokmus!

Burada ilginc bir durum var. Ben bu derslerin acilmasini neden bekliyorum, ve ustelik acilmayabilecek dersler var. Gercekten cok kotu bir durum

Eger fazla olan bu 3 dersi sildirsem ortalamam 3 uzeri oluyor ve mezum oluyorum. Bu konu hakkinda ne yapabilirim?

Konu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.

erfpr

A

Akademik Forum

Guest
Henuz acilmamis, almadiginiz ders transkriptinizde nasil gorunuyor anlamadim.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

Dersi 3 sene once almistim. O gunden bugune kadar acilmadi. Su siralar da acilmayabilirmis, hocaya sordum, bilmiyorum ki belki 10 yil sonra acilir, belkide acilmaz ve yururluktende dersi kaldiramayiz dedi. Eger yururlukten kalksa transkriptimden silinebilirmis. Bu yuzden de dersin acilmasini bekliyecekmisim. Enstitu sekreteri oyle soyluyor. dilekce yazdim silinmesi icin onaylanmadi. Sonra tekrar enstituye gittim ve dedikleri sey ise komik; atilina kadar dersin acilmasini bekleyecekmisim. Bu kadar sacma birsey hayatimda gormedim. Titreme falan geldi, kriz gecirdim.

A

Akademik Forum

Guest
Dersi 3 sene once almistim. O gunden bugune kadar acilmadi. Su siralar da acilmayabilirmis, hocaya sordum, bilmiyorum ki belki 10 yil sonra acilir, belkide acilmaz ve yururluktende dersi kaldiramayiz dedi. Eger yururlukten kalksa transkriptimden silinebilirmis. Bu yuzden de dersin acilmasini bekliyecekmisim. Enstitu sekreteri oyle soyluyor. dilekce yazdim silinmesi icin onaylanmadi. Sonra tekrar enstituye gittim ve dedikleri sey ise komik; atilina kadar dersin acilmasini bekleyecekmisim. Bu kadar sacma birsey hayatimda gormedim. Titreme falan geldi, kriz gecirdim.

A

Akademik Forum

Guest
Dersi 3 sene once almistim, o zamandan beri acilmadi ve acilip acilmayacagi belli degil, hoca buyuk ihtimal acilmaz dedi.

efehan

Öğrenci
Merhabalar,

Bu durum, üniversitenizin yönetmeliğine bağlıdır. Örneğin bazı üniversitelerde aldığınız dersleri başka ders üzerine saydırmak söz konusudur. Dolayısı ile üniversitenizin ilgili yönetmeliğinde bu durum için bilgi vardır diye tahmin ediyorum.

Üniversitenizi, yönetmeliğinizi bilmeden yorum yapılması yanlış olacaktır.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

Bu durum, üniversitenizin yönetmeliğine bağlıdır. Örneğin bazı üniversitelerde aldığınız dersleri başka ders üzerine saydırmak söz konusudur. Dolayısı ile üniversitenizin ilgili yönetmeliğinde bu durum için bilgi vardır diye tahmin ediyorum.

Üniversitenizi, yönetmeliğinizi bilmeden yorum yapılması yanlış olacaktır.

Sordum ve soyle dediler, yapilacak birsey yok. 24 kredi (8 ders x 3kredi ) disinda aldigin dersler acilmasada beklemek zorundasiniz. Yani mezuniyet yeterliligini saglamisim, fakat istemedigim dersleride alacakmisim. Dilekce yazarsaniz belki sildirebilirsiniz de dediler.

Ilginc bir durum. Ne yapacagimi bilmiyorum. 2 sene boyunca 1 dersin acilmasini mi bekleyecegim mezun olmam icin ?

A

Akademik Forum

Guest
Ders Sildirme

Arkadaslar merhaba bir sorum olacakti ben lisans ogrencisiyim 240 kredimi tamamladim 1dersim Dz . 1dersim FF . Dz olan dersim seçmeli. FF ise zorunlu bir ders. Fazla kredimde var. Tek ders sinavina girebilmek için DZ olan dersimi sildirme durumum olabilir mi acaba?