Transkripte yer alan 4 lük ve 100 lük sistem

hayalciy

Öğrenci
Diploma notum 100 lük sisteme göre aldım. Ama transkiripte 4 lük ve 100 lük sistem,n her ikisi var ve 4 lük sisteme göre başvurum alındı. diploma puanım 5 puan düştü ?

böyle bir şey mümkünmü

A

Akademik Forum

Guest
o nasıl bir saçmalık ben anlamadım ya? sadece 100'lüğe göre transkript verin desem vermez ki okul. benim transkriptimde bir "X üni. 4'lük" bir de "Yüzlük" bölümleri var. ne yapıyorlar yani oradaki yüzlüğü direk almaktansa gidip 4'lüğü YÖK'e göre olan tablodaki 100'lüğe mi çeviriyorlar? Hey allahım.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam üniversiteye göre değişiyor mesela bir üniversite ilanında okumuştum transkiripte 100 luk notunuz varsa giriniz yoksa yöke göre giriniz yazılıyordu başka bir ilanda ise transkiripte 100 luk ve 4 luk notu belirtilse dahi 100lugun yoke göre girilmesi şartı vardı yani üniversite ilanına göre değişiyor .

samet42

Öğrenci
Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diye bir not var ben kendi yuzluk notumu kullanamaz mıyım bu başvuruda?

A

Akademik Forum

Guest
ben size daha ilginç bir olay söyleyim. Tubitağa mail attım lisansta ve yl de hem 4 lük hem 100 lük sistem yazılıydı. Adamlar lisansta 4 lük notumun ösym dönüşümü daha düşüktü orada onu kabul ederiz yl de ise 100 lük notum düşüktü onu kabul ederiz dediler. Bende bunun standardı yk mu dedim ne bu böyle illa düşüğü alıyorsunuz zaten küsüratlarla bursu kaçıracam. Yök'ün 20 nisan yönetmeliğinden dolayı dr ye başlayamadım bunlara gerek kalmadı. (Başka alanda da yl de tez yazıom)