Tubitak Yüksek Lisans Burs Başvurusu Hatası

kapgan_kagan

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,başvuru yaparken bir sorunla karşılaştım.

"ÖSYM LİSANS YERLEŞTİRME BİLGİLERİ
Mezun olduğunuz lisans programınızla ilgili uygun seçeneği işaretleyiniz
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav ile yerleştim.
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav ile yerleşmedim." bölümünde ÖSYM ile gerçekleştirilen sınav ile yerleştim bölümüne tıklayıp,yılını da doğru seçmeme rağmen,Lisans Yerleştirme Bilgileri Bulunamadı. hatası veriyor.
Ne yapmak lazım?

literatures

Öğrenci

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav ile yerleşmedim." bölümünde ÖSYM ile gerçekleştirilen sınav ile yerleştim bölümüne tıklayıp,yılını da doğru seçmeme rağmen,Lisans Yerleştirme Bilgileri Bulunamadı. hatası veriyor.
Ne yapmak lazım?

size mesaj attım hocam bakabilir misiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Lisans Yerleştirme Bilgileri Bulunamadı

Ne yapmak lazım?

Aynı sorun bende de var.
Bideb'e bildirdim, Bilişim Müdürlüğünün güncelleme yaparak sorunu çözeceklerini söylediler.
Ama 2 gündür çözülmedi.
Ne yapmak lazım bilmiyorum.

merve1490

Öğrenci

Ne yapmak lazım?

merhaba. bende de aynı sorun var. 2007 yılını seçiyorum ve lisans kayıt bilgileri bulunamadı uyarısı çıktığı için ilerleyemiyorum. Siz sorunu çözebildiniz mi?

cılgınjojuk

Öğrenci
Benim de sınav bilgileri kısmında yerleştiğim ALES puanını seçmeme rağmen geçerli ALES puanı 0,000 olarak gözüküyor. Yine her seferinde yüksek lisans/doktora bilgisi sayfasında hiç bir şey çıkmıyor. Onaya bastığımda kaydedilmeyen sayfalar var yazıp yüksek lisans/doktora bilgisi sayfasında kaydedilmeyen veriler var diyo. Muhtemelen başvuru dönemi böyle geçecek. Bir türlü doğru dürüst başvuru yapamıyoruz. Bari doğrudan belge üstünden yapsalar da başvurumuzu yapabilsek.

Arkadaşlar geçerli ALES puanı bende de 0 olarak gözüküyor. Bunun yanında yüksek lisans/doktora bilgisi sayfasında hiç bir şey çıkmıyor ve dolayısıyla onaylayamıyorum. Acaba geri dönüş alan oldu mu mail ya da telefon yoluyla?

cılgınjojuk

Öğrenci
Arkadaşlar başvuru yapabilmeyi başaran oldu mu? Hala yüksek lisans/doktora bilgisi sayfasında hiç bir bilgi çıkmıyor bende. Sonuç olarak onaylayamıyorum ve başvuru yapamıyorum.

literatures

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. öncelikle sistemsel sorunlarla ilgili yukarıda belirtilen e-mail adreslerine bildirimde bulunulduğunda geri dönüyorlar. ilk sorun olan 2007 ve sonrası girişlilerin ösym'den puanlarının otomatik olarak çekilmesi sorunu bende düzelmiş görünüyor. ikinci olarak ales puanı kaydedildiğinde "geçerli ales puanı:000" şeklinde bir yazı çıkıyordu. bununla alakalı mail attığımda herkeste böyle yazması gerektiğini, zira bunun ales için belli bir taban puanı olmadığı anlamına geldiğini söylediler. yani ales'iniz 40 da olsa 100 de olsa başvurabiliyorsunuz. üçüncü oan doktora ve yüksek lisans bilgileri sayfasının görülmemesi sorununu ben yaşamadım. o sebeple o konuya alakalı mail atabilirseniz çözülür diye düşünüyorum. herkese kazasız belasız başvuru tamamlamayı dilerim.

cılgınjojuk

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. öncelikle sistemsel sorunlarla ilgili yukarıda belirtilen e-mail adreslerine bildirimde bulunulduğunda geri dönüyorlar. ilk sorun olan 2007 ve sonrası girişlilerin ösym'den puanlarının otomatik olarak çekilmesi sorunu bende düzelmiş görünüyor. ikinci olarak ales puanı kaydedildiğinde "geçerli ales puanı:000" şeklinde bir yazı çıkıyordu. bununla alakalı mail attığımda herkeste böyle yazması gerektiğini, zira bunun ales için belli bir taban puanı olmadığı anlamına geldiğini söylediler. yani ales'iniz 40 da olsa 100 de olsa başvurabiliyorsunuz. üçüncü oan doktora ve yüksek lisans bilgileri sayfasının görülmemesi sorununu ben yaşamadım. o sebeple o konuya alakalı mail atabilirseniz çözülür diye düşünüyorum. herkese kazasız belasız başvuru tamamlamayı dilerim.
Yüksek Lisans/Doktora bilgisi sayfasında hangi bilgiler var?Ya başvurular başladığından beri kaç farklı tarayıcı kaç farklı bilgisayarla denedim görebilmeyi. En azından bişeyleri yanlış mı giriyorum da göremiyorum ona göre çıkarım yapayım diye sordum

- - - Güncellendi - - -

Evet az önce sisteme bir kez daha girdim ve bu sefer de ÖSS yerleştirme verilerimi çekemedi. :D
Gerçekten hayatımda böyle bir rezillik görmedim.
Posta yoluyla falan yapsalar bari başvuruları. Sistem hatası yüzünden başvuramadım diye anlatmaya kalksam ben utanırım. 5 gün kalmış artık başvuruların tamamlanmasına benim artık çok umudum yok.
Burs başvurusu yapıp alacaklara hayırlı olsun

A

Akademik Forum

Guest
Literatures hocam geçerli ales puanı sıfır yazınca kaydetme işlemi yapabildiniz mi.kaydete tıklayınca hata veriyor

Filiz Erçelik

Öğrenci
Arkadaşlar tezini öncelikli alanlarda yapmayı taahhüt eden var mı? Tez çalışması bilgilerini kaydetmeme rağmen sürekli kaydedilmemiş sayfalar var uyarısı alıyorum. Alt kısımda da tez bilgilerinin linkini veriyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?

Tuncay1990

Öğrenci
Arkadaşlar aranızda doğrudan doktora veya yüksek lisans bursu için başvuru yapan oldu mu acaba, ALES isteniyor mu, geçerli ALES yok ama diğer şartları sağlıyorum.

A

Akademik Forum

Guest
tübitak

arkadaşlar bu ösym yılı girince halen bilgileri veremediniz diyor ne yapmalıyız?

edanur74

Öğrenci
meraba arkadaşlar ben doğrudan yada genel olarak lisanüstü ne başvuru yapmak istiyorum ama program detayı butonu aktif değil, aralarındaki fark ne, hangisine başvurmalıyım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

M

mücahit6161

Guest
Yüksek Lisans başvuru yaparken ALES puanını ÖSYM den sorgula diyorum ( HATA:: Girilen bilgilere göre sınav bilgileri bulunamadı.. ) hatası veriyor , Bilgileri kontrol ediyorum hata yok , neden böyle hata veriyor bilgisi olan varmı , yardımcı olursanı sevinirim