tübitak bursunda yüksek lisansa giristeki ales puanımı geçerli?

merve4159

Öğrenci
arkadaslar merhaba.yüksek lisans ögrencisiyim.tübitak bursuna basvuru yapmayı dusunuyorum fakat yüksege giristeki ales puanım 80in altında 2011 sonbahar alesten 80 uzerı bır puan alırsam bursa basvuru yapabılır mıyım?bır arkadasım yuksege gırıs yapılan ales punanının gecerlı oldugunu soyledı bu konuda bana yardımcı oabılırsenız sevinirim?:02.47-tranquillity:

alikuru

Araştırma Görevlisi
önceden sadece ALES eşit ağırlık puanı kabul ediliyordu
şimdi ise lisansüstü program hangi puan türünden kabul etmiş ise o puan türünden 80 ve üzeri puan almak gerekiyor

merve4159

Öğrenci
önceden sadece ALES eşit ağırlık puanı kabul ediliyordu
şimdi ise lisansüstü program hangi puan türünden kabul etmiş ise o puan türünden 80 ve üzeri puan almak gerekiyor

yanlış anlamadı isem yüksege giristeki ale puanım gecerlı yanı.daha sonradan alese girip 80 üzeri de alsam basvuramıyorum degil mi?

pmimarı

Öğrenci
yanlış bilmiyorsam yüksek lisansa girişte kullandığınız puan "türü" geçerli,yani sayısal / EA veya Söz hangi tür ile yerleştirildiniz ise o türden puanınız ile başvurabilirsiniz. Bu demek değildir ki Say:75 ile yüksek lisansa kabul edildiniz , bu puan ile başvurmanız gerekiyor. Sonraki sınavlarda alesten 85-90 alırsınız (ama sayısal)bununla başvurursunuz.

merve4159

Öğrenci
yanlış bilmiyorsam yüksek lisansa girişte kullandığınız puan "türü" geçerli,yani sayısal / EA veya Söz hangi tür ile yerleştirildiniz ise o türden puanınız ile başvurabilirsiniz. Bu demek değildir ki Say:75 ile yüksek lisansa kabul edildiniz , bu puan ile başvurmanız gerekiyor. Sonraki sınavlarda alesten 85-90 alırsınız (ama sayısal)bununla başvurursunuz.
yüksege girdigim alandan basvuru yapacagımı biliyorum giris puanım 79(sayısal)ben yuksege basladıktan sonrakı ales sınavından sayısaldan 80 uzerı alırsam basvurabılır mıyım dıye merak edıyordum sızın verdiginiz bilgiye göre basvuru yapabılıyorum.bır arkadasım 9o da alsan 100 de basvuramazsın yüksegi kazandıgın ales gecerli demıstı ondan sordum.verdıgınız bılgı ıçın tesekkurler