Türkçe Eğitimi

"O"

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık bir aydır öyp sistemini araştırıyorum.Akademikpersonel sitesi aklımdaki birçok sorunun çözüme kavuşmasında etkili oldu.Buradan ilgililere teşekkürlerimi bir borç biliyorum.
Arkadaşlar birkaç konuda değerli görüşlerinizi almayı istiyorum.

1.2012 itibariyle öyp puanları artma veya düşme eğiliminde mi olacaktır?
2.Lisans ortalamasının %35 dil puanının %15 'inin alınması hususunda bir değişiklik bekleniyor mu?Bu, büyük üniversitelerde okuyanlar için çok büyük bir haksızlık.Hadi bu şekliyle kaldı eğitim bilimleri alanında tercih yapılacaksa eğitim bilimleri derslerinin ortalamasının alınması daha sağlıklı sonuç doğurmaz mı?Bunu da yapmadılar o halde eğitim bilimleri ile ilgili tıpkı kpss'de olduğu gibi bir sınav yapılması gerekmez mi?
3.Doğuda bir üniversite kazanıldı ,üniversite sizi eğitim görmek için başka bir üniversiteye gönderdi.Geliştirme ödeneği hangi üniversiteye göre alınacaktır?
4.Meb'de dört yıldır öğretmenim.Üniversiteye geçiş yapmak istiyorum.Benim Öyp sistemine dahil olmam mı yoksa yüksek lisans yapıp dışarıdan devam etmem mi daha avantajlıdır?(Özellikle Eğitim bilimleri alanında kendimi yetiştirmek istiyorum.)

Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
 

akdenizli

Öğrenci
ben lisans öğrencisi son sınıftayım. Türkçe öğretmenliği öğrencisiyim. Eğitim bilimleri alanından tercih yapmak istersek eşit ağarlık puanımız mı hesaplanacak syoksa sözel puanımız yeterli olur mu?


4.sorunuza görüşümü belirtmek isterim. Üniversitedekiler öyp'den atanmayı daha sağlam görüyorlar. diğerinde insiyatif üniversitedeki hocaların elinde olduğu için öyp daha garanti bir yol gibi görünüyor.
saygılarımla.
 
Üst