Turnit in & cross check ( makale vb. Yazilarin benzerlik kontrolü )

bilmeyenkisi

Öğrenci
Merhaba akademisyen arkadaşlar,

Bir konu da sizlere danismak istiyorum .
Bir çoğunuz mutlaka kendi makalelerinizde veya ogrenci makale kontrolunde turnitin Ya da cross check kullanmissinizdir.
Benim bu tarz programları kullanmam için yetkim yok .sanirim yönetmen vs. Sinif acmali ben oraya katilmaliyim gibi prosesleri var.
Kullanma yetkisi olan bir arkadaş makale kontrolün için bana yardimci olabilirim acaba

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

panzehir65

Öğrenci
Merhaba akademisyen arkadaşlar,

Bir konu da sizlere danismak istiyorum .
Bir çoğunuz mutlaka kendi makalelerinizde veya ogrenci makale kontrolunde turnitin Ya da cross check kullanmissinizdir.
Benim bu tarz programları kullanmam için yetkim yok .sanirim yönetmen vs. Sinif acmali ben oraya katilmaliyim gibi prosesleri var.
Kullanma yetkisi olan bir arkadaş makale kontrolün için bana yardimci olabilirim acaba

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocalarım hiç duymadım böyle birşey. Biraz bilgi verebilir misiniz?
makalenizi bana gönderin atayım size raporunuzu

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam bu program makaleleri herhangi bir benzerlik var mi yok mu diye cümle cümle tarıyor mu? Birebir aynı cümle olduğunda uyarı mı veriyor?
Birebir veya yakın olduğunda uyarıyor, ama tabiki farklı kıstasları var ve tabiki internet üzerinden tarama yapıyor fiziksel bir kitaptan bulamıyor.

Ink Bottle

Moderator
Makalelerin orijinalliğinin turnitin ile tespiti çok sağlıklı bir şey değildir aslında. Çünkü turnitine yüklenen her dosya turnitinin ödev veritabanına aktarılır ki ilerde ona benzer olanlar da tespit edilebilsin. Yayınlanmamış bir çalışmanın turnitin veritabanına aktarılması da çalışmanın güvenliği açısından sıkıntılı olabilir. Bu yüzden makalenin orijinalliğinin tespitinde özellikle bu iş için var olan ve dergilerin de bu iş için kullandığı ithenticate programını kullanmanızı öneririm.

merzer

Doçent
Makalelerin orijinalliğinin turnitin ile tespiti çok sağlıklı bir şey değildir aslında. Çünkü turnitine yüklenen her dosya turnitinin ödev veritabanına aktarılır ki ilerde ona benzer olanlar da tespit edilebilsin. Yayınlanmamış bir çalışmanın turnitin veritabanına aktarılması da çalışmanın güvenliği açısından sıkıntılı olabilir. Bu yüzden makalenin orijinalliğinin tespitinde özellikle bu iş için var olan ve dergilerin de bu iş için kullandığı ithenticate programını kullanmanızı öneririm.

Dilerseniz onu kaldırma seçeneğiniz var. Yani ödevi sadece bakacam veri tabanına alma diyebilirsiniz.

fecri_ati

Öğrenci
Burada tanımadığınız bir başkasına makalenizi gönderip kontrol etmesini nasıl isteyebiliyorsunuz gerçekten enteresan. Sizin ona gönderdiği makaleyi kendi adına yayınlasa nasıl bir hak iddia edebilirsiniz bu sorunun cevabını merak etmiyor değilim.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi

Bütün dergiler kullanır mı bu programı hocam?

Ink Bottle

Moderator
Bütün dergiler kullanır mı bu programı hocam?

Hocam bütünü kullanır demek genelleme yapmak olur ve bu da yanlış olur fakat şunu söyleyebilirim. Kalbur üstü dergilerin (özellikle Elsevier, Springer gibi yayıncıların dergileri) hemen hemen hepsi bu programı kullanıyor.

Amiyane tabirle merdiven altı diyebileceğimiz dergilerde kullanılmıyorsa bilemem. Fakat bir çalışma yayınlanmadan önce mutlaka bir şekilde özgünlük kontrolünden geçmelidir. Diğer türlü dergi intihal içeren yayını basmış olabilir bu da başını derde sokar. Bu yüzden bir şekide orjinalliğin tespitini yapar çoğu dergi.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,
Yazdığım tez için cross check yapmak istiyorum ancak bir türlü uygun bir yazılım ya da site bulamadım. Crossref diye bir site var bu ücretsiz mi? ithenticate var fakat ücretli sanırım. Ücretsiz olarak yararlanabileceğim bir site var mı?

karkinli

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Yazdığım tez için cross check yapmak istiyorum ancak bir türlü uygun bir yazılım ya da site bulamadım. Crossref diye bir site var bu ücretsiz mi? ithenticate var fakat ücretli sanırım. Ücretsiz olarak yararlanabileceğim bir site var mı?
Teziniz Türkçeyse ücretsizler bir işe yaramıyor. ayrıca tez için de ithenticate değil turnitin kullanmak gerekiyor. 2side aynı firmanın ama turnitin yökün tez havuzunu da tarıyor.