Turnitin ile ilgili bir endişe

expectations

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.

Tezimin ilk bölümünü bu hafta bitirdim. Word dosyalarının word üzerinden pdf haline dönüştürülebildiğini bilmiyordum. Bu yüzden, internette güvenilir gördüğüm yabancı bir siteden pdf formatına dönüştürdüm. Bu sitede, bazı diğer dönüştürme sitelerinde olduğu gibi, dönüştürülen son dosyalar ana ekranda görünmüyor ve dönüştürülen tüm dosyaların bir saat içinde tamamen silineceği yazıyordu.

Tüm bunlara rağmen bugün içime bir kurt düştü. Sizce turnitin taramasında bu bölüm intihal olarak algılanır mı, ne dersiniz? Google'da tarama yapıyorum metin kesinlikle çıkmıyor. Zaten çeviriyi yaptığım siteden de metinlere ulaşmak mümkün değil. Başka örnek dosyalarla da dönüşüm yaptım durum aynı. Ama turnitin bu, bulur mu bulur diye de korkmuyor değilim.

Danışmanım taramayı tez bittiğinde yapacağımızı söylemişti. Diyelim ki bu bölüm tamamen intihal olarak algılandı. Hocama durumu izah etsem anlayışla karşılar diye düşünüyorum. İsterse bu bölümü değerlendirme dışı tutabilir mi?

Cevaplarınız benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

eczak

Yardımcı Editör
Arkadaşlar merhaba.

Tezimin ilk bölümünü bu hafta bitirdim. Word dosyalarının word üzerinden pdf haline dönüştürülebildiğini bilmiyordum. Bu yüzden, internette güvenilir gördüğüm yabancı bir siteden pdf formatına dönüştürdüm. Bu sitede, bazı diğer dönüştürme sitelerinde olduğu gibi, dönüştürülen son dosyalar ana ekranda görünmüyor ve dönüştürülen tüm dosyaların bir saat içinde tamamen silineceği yazıyordu.

Tüm bunlara rağmen bugün içime bir kurt düştü. Sizce turnitin taramasında bu bölüm intihal olarak algılanır mı, ne dersiniz? Google'da tarama yapıyorum metin kesinlikle çıkmıyor. Zaten çeviriyi yaptığım siteden de metinlere ulaşmak mümkün değil. Başka örnek dosyalarla da dönüşüm yaptım durum aynı. Ama turnitin bu, bulur mu bulur diye de korkmuyor değilim.

Danışmanım taramayı tez bittiğinde yapacağımızı söylemişti. Diyelim ki bu bölüm tamamen intihal olarak algılandı. Hocama durumu izah etsem anlayışla karşılar diye düşünüyorum. İsterse bu bölümü değerlendirme dışı tutabilir mi?

Hocam turnitinde çıkacağını düşünmüyorum bence endişe etmeyin. Tezi tamamlamadan önce bir kere turnitin deneyin yine de son ana kadar bekletmeyin derim. Hem bir görmüş olursunuz. Eğer o siteyi göstererek alıntılandı olarak gösteriyorsa siteyle iletişime geçip kaynağından sildirirsiniz ama böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.

expectations

Öğrenci
Hocam turnitinde çıkacağını düşünmüyorum bence endişe etmeyin. Tezi tamamlamadan önce bir kere turnitin deneyin yine de son ana kadar bekletmeyin derim. Hem bir görmüş olursunuz. Eğer o siteyi göstererek alıntılandı olarak gösteriyorsa siteyle iletişime geçip kaynağından sildirirsiniz ama böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.

Hocam öncelikle ilginiz ve yanıtınız için çok teşekkürler.

Ben de çok düşük bir ihtimal veriyorum ancak insan ister istemez endişeleniyor işte. Zaten bahsi geçen site her halükarda 1 saat sonra dosyanın silineceğini yazıyor.

Turnitine taratma konusunda ben bölüm bölüm taratılması taraftarıyım ancak program kullanım iznine sahip olan kişi danışmanım ve o da bu duruma maalesef sıcak bakmıyor. Programa yüklemeyi en son yaparız diyor.

Ayrıca, bağlı bulunduğum enstitüde benzerlik sınırı %15. İntihal gibi bir şeye girişmem kesinlikle mümkün değil. Zaten neredeyse yazdığım her cümleye kaynak ekliyorum. Ancak yine de tabir-i caizse "oyunu kuralına göre oynamak" gerekiyor. Cümleleri devrikleştiriyor, kelimeleri değiştiriyor, -doğru mu bilmiyorum ama- yan yana 5 kelime gelmemesi adına en fazla yan yana 4 kelimede bir araya başka kelime yahut kelimeler ekliyorum. Yoksa sosyal bilimlerde, önce okuyayım sonra anladığımı yazarım dediğinizde oran %15'e yaklaşıyor.

M

Misafir042

Guest
Arkadaşlar merhaba.

Merhaba Hocam,

Ben tezimi wordte değil latexte yazdım ama hocamla eş zamanlı gidebilmek için pdften worde çeviren programları kullanıyordum, hoca onun üzerinde değişiklik yapıyordu. Tezimi teslim ettim, bizim okulumuz turnitin değil urkund kullanıyor ve %2 benzerlik çıktı yani demek istediğim şey pdf veya word çevirmlerinde benzerlik çıkacağını düşünmüyorum çıksa benimkinde çıkardı. Kolay gelsin.

expectations

Öğrenci
Merhaba Hocam,

Ben tezimi wordte değil latexte yazdım ama hocamla eş zamanlı gidebilmek için pdften worde çeviren programları kullanıyordum, hoca onun üzerinde değişiklik yapıyordu. Tezimi teslim ettim, bizim okulumuz turnitin değil urkund kullanıyor ve %2 benzerlik çıktı yani demek istediğim şey pdf veya word çevirmlerinde benzerlik çıkacağını düşünmüyorum çıksa benimkinde çıkardı. Kolay gelsin.

Hocam ilginize çok teşekkür ederim. Umarım bir sorun çıkmaz. Sağ olun.

Konu ile ilgilenenlere genel bir şey sormak isterim. Yukarıda da belirttiğim gibi intihal yapmak gibi bir amacım kesinlikle olamaz. Ancak bağlı bulunduğum enstitü oranı %15'e düşürdü ve çalışmamı yaptığım sosyal bilimler alanında bu orana uymak hiç kolay değil. Dediğim gibi zaten neredeyse her cümlemin sonunda atıfta bulunuyorum. Uymam gereken program turnitin. 5 kelimeyi intihal sayacak, yapılacak ayarlara göre. Bununla ilgili bazı şeyler sormak istiyorum.

- Bildiğim kadarıyla bu 5 kelime yan yana olursa program intihal olarak kabul ediyor. Bu, bir cümle içinde mi geçerli? Yani noktadan sonra yeni bir 5 kelime sayımı mı başlıyor?

- Bu kuralı delebilmek için, yan yana dört kelimeden sonra araya farklı bir ya da birkaç kelime yerleştirsek, program yine intihal olarak kabul eder mi? Yani, program bu 5 kelime kuralını yan yana olmalarına göre mi değerlendiriyor yoksa cümle içinde yerlerinden bağımsız benzer 5 kelime olmasına göre mi?

Tekrar belirteyim, amacım kesinlikle intihale kılıf bulmak değil. İntihal bir emek hırsızlığıdır. Suçtur, ayıptır. Ayrıca, eski çalışmalarda geriye dönük intihal taramaları yapılması görüşündeyim. Teşekkür ederim.

maddeteorisi

Öğrenci
Hocam atıf yaptıktan sonra yani neyi nereden aldığınızı belirttikten sonra programın intihal olarak algılamaz diye biliyorum. Tavsiyem nereden ne alıyorsanız mutlaka belirtin. Yorumlar zaten size aittir.

goggles

Araştırma Görevlisi
Hocam ilginize çok teşekkür ederim. Umarım bir sorun çıkmaz. Sağ olun.

Konu ile ilgilenenlere genel bir şey sormak isterim. Yukarıda da belirttiğim gibi intihal yapmak gibi bir amacım kesinlikle olamaz. Ancak bağlı bulunduğum enstitü oranı %15'e düşürdü ve çalışmamı yaptığım sosyal bilimler alanında bu orana uymak hiç kolay değil. Dediğim gibi zaten neredeyse her cümlemin sonunda atıfta bulunuyorum. Uymam gereken program turnitin. 5 kelimeyi intihal sayacak, yapılacak ayarlara göre. Bununla ilgili bazı şeyler sormak istiyorum.

- Bildiğim kadarıyla bu 5 kelime yan yana olursa program intihal olarak kabul ediyor. Bu, bir cümle içinde mi geçerli? Yani noktadan sonra yeni bir 5 kelime sayımı mı başlıyor?

- Bu kuralı delebilmek için, yan yana dört kelimeden sonra araya farklı bir ya da birkaç kelime yerleştirsek, program yine intihal olarak kabul eder mi? Yani, program bu 5 kelime kuralını yan yana olmalarına göre mi değerlendiriyor yoksa cümle içinde yerlerinden bağımsız benzer 5 kelime olmasına göre mi?

Tekrar belirteyim, amacım kesinlikle intihale kılıf bulmak değil. İntihal bir emek hırsızlığıdır. Suçtur, ayıptır. Ayrıca, eski çalışmalarda geriye dönük intihal taramaları yapılması görüşündeyim. Teşekkür ederim.
Bence siz alinti yapacaginiz cumleyi kendi sozcuklerinizle anlatmaya calisin ve sonuna da referans verin. Program 5 sozcukte intihal verse bile turnitin raporuna goz gezdiren bir kisi sizin 4 sozcukte birakip intihalden kurtulmaya calistiginizi rahatca anlayabilir. Son olarak sunu da soyleyeyim. Eger alinti yapacaginiz cumleyi birebire yakin alip referans verseniz dahi intihal sayilir. Bence hic riske girmeyin. Programi kandirabilirsiniz belki ama isini dikkatli yapan birini kandiramazsiniz.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

expectations

Öğrenci
Bence siz alinti yapacaginiz cumleyi kendi sozcuklerinizle anlatmaya calisin ve sonuna da referans verin. Program 5 sozcukte intihal verse bile turnitin raporuna goz gezdiren bir kisi sizin 4 sozcukte birakip intihalden kurtulmaya calistiginizi rahatca anlayabilir. Son olarak sunu da soyleyeyim. Eger alinti yapacaginiz cumleyi birebire yakin alip referans verseniz dahi intihal sayilir. Bence hic riske girmeyin. Programi kandirabilirsiniz belki ama isini dikkatli yapan birini kandiramazsiniz.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle tüm cevaplar ve ilginiz için teşekkür ederim.

Hocam, dediğiniz yolda şöyle bir problem oluyor. Sosyal bilimler alanının bazı alt dallarında çalışırken, okuyup anladığınızı yazdığınızda, yahut kendi sözcüklerinizle ifade etmeye çalıştığınızda dahi, benzeyen kelimeler olduğundan, siz intihal yapmayı hiç düşünmeseniz bile program onları da orana dahil edebiliyor. Bir durumu anlatabileceğiniz kelimeler aşağı yukarı sınırlı olduğu ve benzediği, %15 de düşük bir oran olduğu için, problemler yaşanabiliyor. Enstitülerde yüzlerce, binlerce öğrenci var. Öğrencinin gözünün yaşına bakmıyorlar. Raporda yazan oran ne ise ona bakıyorlar. Bir çok kuru var evet ama kurunun yanında yaşlar da yanıyor.

Ayrıca benim akademik görüşüm özellikle çalıştığım alan için şu yönde. Kişiler; özellikle tez gibi, uzun soluklu çalışmalarda konuları kendi dilleriyle anlatmaya çalışırken, farkında olarak/olmadan alıntı yaptıkları kaynaklardan sapıp farklı anlamlar oluşturuyorlar. Biz, süregelmiş yapının üzerine bir ya da birkaç tuğla eklemeye çalışan insanlarız. Ancak; dediğim durum sonrasında yapılan, bu yapıdan tuğla çekmek oluyor. Ben bu durumu kesinlikle kabul edemiyorum. Çünkü sosyal bilimlerde bazen bir kelime dahi anlamda çok şeyi değiştirebiliyor. Başkası geliyor yanlış yapılmış çalışmadan atıf yapıyor. Yanlışlar büyüyor da büyüyor, literatür "kirleniyor". Dolayısı ile ben anlatımın birebir verilmesi taraftarıyım. Fakat bu sefer de program iyiyi kötüyü ayıramadığı için sorun oluyor. Ben arayı bulmak istiyor, bu yüzden de programın nasıl çalıştığını iyi öğrenmek istiyorum.

Yaptığım kesinlikle 4 kelimede bir araya kelime koymak değil; bazen 2, bazen 3 olur, bazen öyle bir cümle olur ki, anlatım bozulmasın diye hiç koyulmaz. "Bundan dolayı"lar "Bu durum sonucu, bundan ötürü "vb.ne dönüşür, kelime anlamları "birebir" eş anlamlıları ile değiştirilir, cümle edebi ustalıkla devrikleştirilir vb. Oluşturduğum paragraflarda çok sayıda yayın kullanıyor, neredeyse her cümleyi de refere ediyorum. Kimi buna kopyala-yapıştır sistemi diyebilir ancak sistem de bizi buna itiyor. Tezinde bu yola düzgün bir şekilde başvurmayanların çoğu, akademik metin değil, günlük oluşturuyor.

İlginize tekrar teşekkürler. Beni intihal ile suçlayacaklara kendimi çok güzel ifade ederim o konuda şüphem yok. Ben sadece 5 kelime konusunun detaylarını (yan yana vb.) öğrenmek istemiştim. Bununla birlikte; yaptığımız tüm bu beyin fırtınası forum için, diğer arkadaşlar için faydalıdır diye düşünüyor, ekleme yapmak isteyen değerli kişilerin değerli yorumlarını rica ile bekliyorum.

nejat58

Öğrenci
böyle bir durum olmaz diye düşünüyorum, hocanıza gelince anlayışla karşılaması mümkün değil zira enstitüden geçebilmesi için intihal raporunun %15-20 aralığında(enstitüye göre değişir) çıkması gerekir.

nejat58

Öğrenci
Cümle içerisinde geçen 5 kelimeyi sıralı olarak bulur. genellikle yanyana olanları hemen bulur, kelimelerin yerini yani sırasını değiştirirseniz kısmen bulur. kelimelerin arasına başka kelime koysanız bile bulacaktır. yeterki cümlede o beş kelimeyi kullanın. ayrıca alıntı yapmanız bu program için birşeyi değiştirmez. sadece doğrudan alıntı yapar ve tırnak içinde gösterirseniz. görmez. tabiiki program ayarının yapılması lazım. referansları görme, beş kelimeye kadar görme ve tırnak içindekini görme alanlarının tiklenmesi gerekir.

expectations

Öğrenci
Hocam ilginiz ve yanıtınız için teşekkürler.

Enstitü; "kaynakça hariç, alıntılar hariç/dahil (dahil %30, hariç %15), 5 kelimeden daha az örtüşme içeren metin kısımları hariç" şeklinde filtrelenecek orijinallik raporu istiyor.

Bu doğrultuda orijinallik raporunda, program yan yana olan 4 ve daha az kelime benzerliğini orana dahil etmeyecektir sanıyorum. Yoksa yine bir cümle içinde yan yana olmasa da başka bir yayın ile aynı 5 ve fazlası kelime varsa orana dahil eder mi?

maddeteorisi

Öğrenci
Hocam merak ettim hangi üniversite okuyorsunuz? Ayrıca kelimeler benzerlik gösterse bile kaynak belirttikten sonra program neden intihal olarak algılıyor orasını anlamış değilim. Sonuçta siz bir hırsızlık yapmıyorsunuz, aldığınız paragrafı nereden aldığınızı belirtiyorsunuz. Ayrıca sosyal bilimlerde bir yorumu anlamı bozmadan kaç farklı kelime ile nasıl yazabilirsiniz? Ben benimle aynı benzer konu üzerine çalışan birkaç tez örneğine baktım, insanlar bırakın özet çıkarmayı, çift tırnaklı direk alıntı yapması gerekecek derecede kopyaladığı paragrafları özet çıkarmış gibi direk alıntılamış. Ancak nereden aldığını belirtmiş. Ve özet olarak görülen bütün alıntıları bu derece de bire bir alıntılardı. Adamlar cümleleri bile değiştirmemişler. Bırakın 5 kelime yan yana gelmesi adamlar direk kopyala yapıştır yapmış gibi alıntılamış. Program bunları görmemiş mi? Ayrıca örneğin bir konu üzerine çalışıyorsunuz. Sonuçta sosyal bilimlerde bir tezin genellikle ilk bölümü olan temel kurumlar genelde aynı kaynakçaları içerir. O konuda mevcut çalışmalar bellidir ve göstereceğiniz kaynakçada bellidir. Bu konu üzerine çalışan herkes aşağı yukarı aynı kaynakları okur. Birisi birkaç kitap daha az okur birisi daha fazla. Burada kaynakçaların belli bir benzerlik taşıması normal bir şey değil mi? Şimdi açın Weber üzerine yazılan tezlere aşağı yukarı kaynakçalar aynıdır. Ayrıca temel kaynaklar bellidir zaten herkes bir yönüyle temel kaynakları kaynakçasında bulundurur.

R

receperdogdu

Guest
Turnitin intihal raporuyla ilgili

Orjinallik raporu belirttiğiniz özelliklerde olsa da yan yana 3 kelime geldiği anda intihal oranına eklenmektedir. Eskiden bir cümlede yani 2 nokta arasında şimdi ise ortalama bir cümle uzunluğundaki peş peşe gelen karakter sayısı (birim kısım) içinde 5 kelime ve daha azı internette yer alan ya da turnitinin kendi şahsi veribankasında yer alan çalışmalardan birindeki ilgili birim kısım içinde yer alan herhangi bir kelime ile aynıysa o zaman intihal oranına etki etmektedir. Yani bir cümle içinde (birim kısımda) 2 özgün olmayan (kopyala-yapıştır) kelime peş peşe geliyorsa, sonrasında özgün bir kelime geliyorsa, sonrasında yine özgün olmayan (kopyala-yapıştır) 2 kelime peş peşe geliyorsa bu intihal oranına etki etmiyor. Cümle (birim kısım) içinde toplam 5 kelime kopyala yapıştır olmasına rağmen intihal oranına etki etmiyor. Ama bir cümle (birim kısım) içinde peş peşe 3 kelime kopyala yapıştırsa o zaman intihal etki ediyor. Diğer yandan rapor alma ayarlarında "balanced approach" ("dengeli yaklaşım" diyebiliriz) dediğimiz bir olay daha var ki genelde bu kullanılıyor; "göstermiştir" kelimesini "gösterilmiştir" yaptığınızda bile intihal oranına etki ediyor. Dolayısıyla intihal oranının hesaplanmasında hem bire bir aynı olan kelimeler için bir intihal oranı, hem de değiştirilmiş kelimeler için ayrı bir intihal oranı belirlenerek bu ikisi belirli oranlarda alınarak genel bir intihal oranı çıkarılıyor. Sözün özü, eğer bir cümle içinde en fazla 5 kelime (peş peşe ise en fazla 2 kelime) kopyala-yapıştır olacak şekilde yazarsanız intihal oranı "balanced approach"'da %5 seviyelerinden daha az çıkacağı için hiçbir zaman intihal sorunu yaşamazsınız. Günümüzde "intihal" kelimesi artık doğrudan aşırma için değil, intihal raporunda orana etki eden kelimeler için kullanıldığından eski anlamından uzaklaşmıştır.

mrvlck

Öğrenci
Merhabalar,
Tezimi teslim etmek aşamasında Turnitin ile ilgili bir sıkıntı yaşadım; şöyle ki tezimde Mahkeme kararlarını inceledim zaten çokça karar alıntısı var. Bunun yanında temel insan hakkı inceliyorum. İncelediğim hak ismi 8 kelimeden oluşan bir hak ve ven bu hakkın ismini tezimde sıkça dillendiriyorum.
Dün turnitine soktuk tezi ve çıkan raporda alıntısız %27, alıntılı %35 benzerlik oranı çıktı ve program çıktısında sürekli 8 kelimelik hak ismini çizip benzerlik çıkartmış program. Benim bu hakkın ismini kısaltmam mümkün değil.

5 kelimeden az benzeşme olmasın kısmını hak ismi 8 kelime olduğu için 8 olarak seçebilir miyiz? Bu konuda bilgisi olan meslektaşım varsa bilgilendirebilirse çok mutlu olurum çünkü fakültede tez danışmanım dahil olmak üzere bu konuyu bilen biri yok.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

nanofly

Öğrenci
Üniversitenizin turnitin için kabul ettiği oran nedir? Ayrıca Turnitin aslında sorunlu
https://www.memurlar.net/haber/519608/intihal-e-yuzde-15-siniri.html
ve sanırım Kuveyt kaynaklı bir yazılım. Kuveyt'i aradığımızda ise kimse açmıyor. Müşteri ilşkileri hizmetlerinin yetersizliği ayrı bir sorun. Ama sizin durumunuzda danışmann, oranın yüksek çıkmasının nedenine dair bir rapor hazırlayıp enstitüye gönderirse sorun çözülür diye düşünüyorum.

mrvlck

Öğrenci
Üniversitenizin turnitin için kabul ettiği oran nedir? Ayrıca Turnitin aslında sorunlu
ve sanırım Kuveyt kaynaklı bir yazılım. Kuveyt'i aradığımızda ise kimse açmıyor. Müşteri ilşkileri hizmetlerinin yetersizliği ayrı bir sorun. Ama sizin durumunuzda danışmann, oranın yüksek çıkmasının nedenine dair bir rapor hazırlayıp enstitüye gönderirse sorun çözülür diye düşünüyorum.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
alıntısız %15, alıntılı %30 sınırı var. ayrıca her bir kaynaktan yapılan alıntının da %2 yi aşmaması gerekiyor. Benim %2 yi aşmama konusunda bir sıkıntım yok ama %15 i aşmaması gereken oran %27, %30 u aşmaması gereken oran ise %35 çıktı. Ama dediğim gibi program hep hakkın ismini çizmiş. Bu halde hocam gerekçe yazarsa Enstitü yönetim kurulundan geçer mi? Yoksa enstitü YK sadece yüzde oranlarına bakıp aşmışsa ret mi ediyor?

Bu turnitini ben mi iyi kullanamıyorum tam bilemiyorum ama bana göre sorun var. Yüksek lisans öğrencimin tezini soktuk enstitünün kabul ettiği ölçülerde rapor verdi ancak raporu inceleyince intihal kaynağı olarak verdikleri şeylerin tezle en ufak ilgisi yoktu. Üniversitenin adı bile intihal olarak çıkmış.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Bu turnitini ben mi iyi kullanamıyorum tam bilemiyorum ama bana göre sorun var. Yüksek lisans öğrencimin tezini soktuk enstitünün kabul ettiği ölçülerde rapor verdi ancak raporu inceleyince intihal kaynağı olarak verdikleri şeylerin tezle en ufak ilgisi yoktu. Üniversitenin adı bile intihal olarak çıkmış.

Bu durumu bende yasadım hocam. Intıhal oranım %1 cıkmıstı, nedır bu dıye baktıgımda otomotıv lojıstıgıyle alakalı bır sıte gosterdı. Oysakı benım tezım “Kadın Emegı ve Istıhdamı” ıdı. Alakasız bır yerden calıntı gosterdı :) Bence program %100 kusursuz ıslemıyor.

nanofly

Öğrenci
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
alıntısız %15, alıntılı %30 sınırı var. ayrıca her bir kaynaktan yapılan alıntının da %2 yi aşmaması gerekiyor. Benim %2 yi aşmama konusunda bir sıkıntım yok ama %15 i aşmaması gereken oran %27, %30 u aşmaması gereken oran ise %35 çıktı. Ama dediğim gibi program hep hakkın ismini çizmiş. Bu halde hocam gerekçe yazarsa Enstitü yönetim kurulundan geçer mi? Yoksa enstitü YK sadece yüzde oranlarına bakıp aşmışsa ret mi ediyor?

Ben geçeceğini düşünüyorum çünkü önemli olan gerçek bir intihalin olmaması ki hocanız da inihal olmadığı kanaatindeyse sorun çıkması için bir neden yok.

nanofly

Öğrenci

Düzeltme: Turnitin, farklı bölgeler için ofisler oluştur. Türkçe sitede verilen iletişim bilgileri:

Techknowledge FZ LLC
PO Box 505159 Dubai
First Floor, Room 104, Building 25
Dubai Healthcare City, Dubai, UAE

Phone: 00971 4 439 0630
Fax: 00971 4 366 1043

Bu bilgilere göre, yazılımda bir sorun çıkarsa Birleşik Arap Emirliklerini aramak gerekiyor.

Son düzenleme: