ÜDS İçeriği Değişti- 2011 ÜDS Bahar Dönemi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
2010 Bahar ÜDS
SINAV HAKKINDA BAZI BİLGİLER

ÜDS'de sınav alanı ile ilgili olarak kelime haznesi, gramer bilgisi ile yabancı dilde okuduğunu anlama ve tercüme becerisini yoklayan sorular bulunmaktadır. ÜDS'de uygulanacak testler, çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. (Tüm sorular Sosyal, Fen ve Sağlık olarak ayrılıyordu)

2011 Bahar ÜDS
SINAV HAKKINDA BAZI BiLGİLER

ÜDS'de sözcük bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Test içinde yer alan sözcük bilgisi, dilbilgisi ve çeviri soruları ortak olacak, bunların dışındaki sorular fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyalbilimler alanlarına ait konulardan oluşacaktır.

E

e89a

Guest
Nazmi Hocam, Bununla ilgili resmi açıklama OSYM'nin sitesinde var mı??Bu açıklamanın resmi organdan yayınlanan linkini yazabilirmisin??

nirvana

Öğrenci
birde sosyal bilimlere mi fen bilimlerindeki gibi soru soracaklar yoksa tam tersi mi acaba? Çünkü şunu biliyoruz ki, fen bilimleri alanının kelime dağarcığı sosyal bilimler alanıyla kıyaslanamayacak kadar az.

nirvana

Öğrenci
nazmi ben orasını anladım da, hangi alandan olacak demek istediğim. yani kiminkini kime soracaklar? kararı almışlar paşalar ama her kararda olduğu gibi hiçbir açıklama yok. "biz kararı alalım da sora ne yapacağımıza karar veririz."

nakrugt

Öğrenci
herhalde ilk bölüm herkes için ortak olacak, aynı ales 2010 sonbaharda yaptıkları gibi... ilk bölüm ortak, örneğin 30 soru, diğer 50 soru da alanlara göre olacak herhalde...

elbette soru sayısını nasıl ayırırlar kim bilir?!

dyg.sosyoloji

Öğrenci
açıklamada sözcük bilgisi, dilbilgisi (tenseler,edatlar,bağlaçlar, presposition ve cümle tamamlamayı içerir) ve çeviriler ortak olacak dendiğine göre, o soruların sayısı kadar ortak soru mevcut olacak. Yani Sözcük bilgisi (8), Dilbilgisi (15+12), Çeviri (6) soru olduğundan toplamda 41 soru ortak olacak gibi görünüyor. bunların dışındaki sorular- paragraf tamamlama (5), anlam bütünlüğünü bozan cümleyi çıkarma (5), diyalog (5), paragraf (24)- ait olunan alandan olacak.

neist

Öğrenci
dün bir arkadaşımdan soru sayısının 100e yükseltildiğine dair bir bilgi aldım. ama o kadar ağyar oldum ki bu bilgiyi nerden öğrendiğini sormayı unuttum. inşallah böyle birşey yoktur; ya da bizim için böyle daha iyi olacaksa vardır. bilemedim ki şimdi. belirsizliği ve ilkin getirdiği kobaylığı bir türlü sevemedim. hepimiz için hayırlısı olur inş.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kılavuzda soru sayısı yazmıyor, ama değişiklik olsa ALES gibi yazarlardı diye düşünüyorum.

neist

Öğrenci
soru sayısında herhangi bir değişiklik yokmuş arkadaşlar. neyde değişiklik olduğunuysa sanırım sınavda anlayacağız:=) herkese iyi çalışmalar

teoMURAT

Öğrenci
cümle tamamlama kısmının dilbigisine girdiğine emınmısınız bence o kısım okuduğunu anlamaya giriyor gibi....kesin bi bilgisi olan warsa paylaşırsa sewınırım...

teoMURAT

Öğrenci
ozaman bayağı zorlanacağız gibi me gelio bu yeni sistemde...cunku cumle tamamlamada 12 soru war ve bu sorular ne yazıkkı sadece dilbigisyle çozulmuo anlamda işin içine girio hemde fazlasıyla...