Üniversite seçimi

Max Weber

Öğrenci
Merhaba. Ben bu sene üniversite sınavına girecek ve üniversite tercihlerimi yapacağım, ilerde akademik kariyer yapmak istiyorum. şimdiye kadar alanımda iyi bir üniversitede okumanın faydalı olacağını düşünüyordum, ancak benimle aynı alanda eğitim alan bir arkadaşım; iyi üniversitelerin kadrolarının dolu olduğunu, buralarda akademisyen olmanın çok zor olduğunu ve yeni açılmış üniversitelerde okumanın ileride akademisyen olmak isteyen biri için çok daha faydalı olacağını söyledi. Kafam çok karışık siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Akademik kariyer için köklü bir üniversitede mi yoksa yeni bir üniversitede mi okumak mantıklı ?

Son düzenleme:

Nil91

Öğrenci
Dokuz eylülde okuyup akademisyenlik için Mustafa kemal üniversitesinden kabul almış biri olarak kendini geliştirebileceğin bir üniversiteyi tercih etmeni tavsiye ederim İyi bir eğitim akademik kariyer için önünü açacaktır Yeni üniversiteler elbette iyi eğitim almış birini değerlendirme dışında tutmaz Her üniversite nolursa olsun yeter ki tanıdık olsun mottosuyla ilerlemiyor bu konuda adil olanlar da var Son olarak şans ve başarılar dilerim

47

Moderator
Dokuz eylülde okuyup akademisyenlik için Mustafa kemal üniversitesinden kabul almış biri olarak kendini geliştirebileceğin bir üniversiteyi tercih etmeni tavsiye ederim İyi bir eğitim akademik kariyer için önünü açacaktır Yeni üniversiteler elbette iyi eğitim almış birini değerlendirme dışında tutmaz Her üniversite nolursa olsun yeter ki tanıdık olsun mottosuyla ilerlemiyor bu konuda adil olanlar da var Son olarak şans ve başarılar dilerim

Bende sizin gibi düşünmüşütüm ve uyguladım. Sonuç:

1- 5 yıldır yl inşallah yeni bitecek.
2- Hoca değiştirmek durumunda kaldım ancak öyle tezin sonu göründü.
3- Hocanın umurunda değilsiniz, adama kurumum yl'yi bitiremediğim için baskı yaptığını söyledim. Tezi taaa geçen Mart'ta teslim ettim hiç bakmadı.
4- Eğitim kariyerim boyunca 4 üniversite değiştirdim 2'si ülkenin en büyük üniversitelerinden biri fakat sadece çalışılabilir 4-5 hoca gördüm. Gersi kendi derdinde.
5- Hoca benim ders kaydımı bile onaylamadı. 2 yıl öğrencilik hakkım bile olmadı.
6- 3-4 arkadaşımın resmen hayallerini bitirdi. Dili geçmiş adam yl bırakır mı? Bıraktırdı!

500 km yol gidiyordum hocam olacak şahsı okulda bekliyorum ki efendi gelsin.
Konudan haberdar değil tez hakkında fikri yok sadece hayali farazi bilmişlikle hayali olaylarla uğraştırıyor.
Kaç kere 500 km yol yapıp efendinin şehir dışına gittiğini öğrendim.
Heba olan makale konularım ve çalışmalarımı da saymıyorum bile.

Bence doktora ve yl kendi göbeğini kendin kesmekten ibarettir. İyi bir hoca bulursan ne ala ne güzel, yoksa iş zor. Maceraya atılırken benim gibi örnekler olduğunu unutmayın.

Son düzenleme:

Nil91

Öğrenci
Bende sizin gibi düşünmüşütüm ve uyguladım. Sonuç:

1- 5 yıldır yl inşallah yeni bitecek.
2- Hoca değiştirmek durumunda kaldım ancak öyle tezin sonu göründü.
3- Hocanın umurunda değilsiniz, adama kurumum yl'yi bitiremediğim için baskı yaptığını söyledim. Tezi taaa geçen Mart'ta teslim ettim hiç bakmadı.
4- Eğitim kariyerim boyunca 4 üniversite değiştirdim 2'si ülkenin en büyük üniversitelerinden biri fakat sadece çalışılabilir 4-5 hoca gördüm. Gersi kendi derdinde.
5- Hoca benim ders kaydımı bile onaylamadı. 2 yıl öğrencilik hakkım bile olmadı.
6- 3-4 arkadaşımın resmen hayallerini bitirdi. Dili geçmiş adam yl bırakır mı? Bıraktırdı!

500 km yol gidiyordum hocam olacak şahsı okulda bekliyorum ki efendi gelsin.
Konudan haberdar değil tez hakkında fikri yok sadece hayali farazi bilmişlikle hayali olaylarla uğraştırıyor.
Kaç kere 500 km yol yapıp efendinin şehir dışına gittiğini öğrendim.
Heba olan makale konularım ve çalışmalarımı da saymıyorum bile.

Bence doktora ve yl kendi göbeğini kendin kesmekten ibarettir. İyi bir hoca bulursan ne ala ne güzel, yoksa iş zor. Maceraya atılırken benim gibi örnekler olduğunu unutmayın.
Talihsizlik olmuş hocam Umarım bundan sonra işini daha ciddiye alan hocalarla karşılaşırsınız Danışmanlık da hocaların önemli sorumluluklarından bir tanesi sonuçta Hocam cevabınızda başka bir seye takıldım Beş senedir yüksek lisans yapıyorum dediniz Ben henüz atama bekliyorum, güvenlik soruşturması yapılıyor Kadrom 33 a olacak Merak ettiğim araştırma görevlilerinde yüksek öğrenim için azami süreler var mı, bilgilendirir misiniz

47

Moderator
Talihsizlik olmuş hocam Umarım bundan sonra işini daha ciddiye alan hocalarla karşılaşırsınız Danışmanlık da hocaların önemli sorumluluklarından bir tanesi sonuçta Hocam cevabınızda başka bir seye takıldım Beş senedir yüksek lisans yapıyorum dediniz Ben henüz atama bekliyorum, güvenlik soruşturması yapılıyor Kadrom 33 a olacak Merak ettiğim araştırma görevlilerinde yüksek öğrenim için azami süreler var mı, bilgilendirir misiniz

Tebrik ederim hayırlı olsun. Artık iyi hocayla karşılaşacağımı sanmıyorum bu kez işimi sağlama alıp iyi bir hoca bulacağım :D

Azami süre yok diye biliyorum. Zaten atanalı 3 yıl oldu. Böyle riskli bir durumla karşılaşınca kayıt sildirilip yeni bir üniversite yl veya doktoraya başlanabilir. 7-8 yılda bile bir yl bitiremeyen (hoca ile sıkıntı gibi sebeplerden) var fakat atılmadılar. Ama yanılışım varsa düzeltsin biri.

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Daha okula başlamadan böyle bir hedefiniz olması takdir edilesi ancak başladıktan sonra umarım fikriniz değişmez :)
Hocalarımın söylediği her şeye sonuna kadar katılıyorum. Nil91 hocamın aksine ben de küçük bir üniversiteden dereceyle mezun olup büyük sayılabilecek bir üniversiteye atandım. Her şey referans(!) sayesinde olmuyor bunu anladım yaşayarak. 47 hocamın yaşadıklarını yaşayan çok araştırma görevlisi arkadaşımız var bunun abartı olmadığının farkında olarak hedefinizi tekrar gözden geçirin. Eğer hala kararlı iseniz lisans döneminde ortalamanızı olabildiğince yüksek tutun, katılabildiğiniz kadar bilimsel etkinliğe, sempozyuma katılın. Dil öğrenin! En önemlisi dil öğrenmek sonraya bırakmayın. Mümkünse lisans sırasında birkaç projede yer almaya bakın ve Ales puanınızı da olabildiğince yükseltin. Yds ve Ales'e sadece son dönem değil 2-3'üncü sınıftan girmeye başlayıp deneyim kazanarak puanlarınızı olabildiğince yüksek tutun. Derslerinizi geçmeye değil, öğrenmeye çalışın. Eğer bunların %50'sini yaparsanız hangi üniversiteden mezun olduğunuzun bir önemi kalmaz. Akademinin kapıları size açılır :)
Şimdiden başarılar dilerim.

Son düzenleme:

Max Weber

Öğrenci
bu hafta bazı araştırmalar yaptım ve dediğiniz gibi köklü bir üniversitede okumanın daha mantıklı olacağına karar verdim. Sizin yorumlarınız da faydalı oldu tabi, çok teşekkürler hocalarım :)

Son düzenleme: