Üstün Zekalılar Öğretmenliği mezunu. YL için öneri.

Klbroglu

Öğrenci
Öncelikle merhabalar. İstanbul Üniversitesi Üstün Zekalılar Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Kendi alanımda Yüksek Lisans açan devlet üniversitesi yok bildiğim kadarıyla. Sınıf öğretmenliği ile Okul öncesi öğretmenliği arasında kararsızım. Olabilirse akademisyen olmak istiyorum. Hangi alanda olursam olayım Üstün Zekalılar ile ilgili olarak çalışma yapma gibi bir düşüncem var işin açıkçası. Acaba hangi alanı önerirsiniz, bir fikri olan var mı? İnterdisipliner çalışmak mantklı mı, mümkün müdür?

Tabi ki hepsinden önce ALES ve YDS şartları var. Mezuniyetimde not ortalamam 2.75 civarı olacak gibi görünüyor. Son 2 ALES'e de girdim ilkbahardakinden 35 dk erken çıkarak 73, sonbahardakinden 45 dk erken çıkarak 77,8 aldım. (Sayısal 1: 29 doğru, 1 yanlış. Sayısal 2: 3 doğru, 2 yanlış. Sözel 1: 35 doğru, 5 yanlış). Erken çıkmamın sebebi her iki sınava da çalışmadan girmiş olmam. Çalışmadan girdiğim için sıkılıp çıktım. İşin açıkçası keşke sonbahar ALES'te sayısal 2'ye baksaydım ve 80-85 seviyelerine çıkabilseydim. Ama deneme çözerek bu ALES'i halledebileceğime inancım tam. Ancak YDS konusuna daha hiç girmedim. Öğretmen Lisesi çıkışlıyım. İngilizce seviyem çok çok kötü değil ama YDS farklı diyor herkes. Minimum puanı almak çok mu zor? Tatilim sonrası çalışmaya başlayacağım.