nebukadnezar
Öğrenci
TARİH bölümünden Yüksek lisans kazandım. İki zorunlu ders var ve 11 kredi , en az kaç kredi almam lazım ya da kaç seçmeli ders almalıyım. Şimdiden teşekkürler
Ben Çanakkale'de fenbilimlerine enstitüsüne bağlı olarak yüksek lisans yapıyorum. Sizin bağlı olduğunuz enstitü lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinde bunun bilgisinin verilmesi gerekiyor. Bizde bir dönemde üst sınır 15 krediydi. O da 4 derse tekabül ediyordu. Alan dışı bir ders seçme zorunluluğumuz da vardı. Bunları da göz önünde bulundurarak enstitüyü ya da size atanmış olan danışman hocanızı arayabilirsiniz.
- - - Güncellendi - - -
Ayrıca bizde toplamda 21-28 kredi arasında ders alma koşulu vardı mezuniyet için. Eğer tezli yüksek lisans öğrencisiyseniz ilk dönem alabildiğiniz kadar ders alın.ikinci dönem rahatlar ve seminer dersini verirsiniz hem de daha fazla bilimsel araştırmalara ağırlık verirsiniz. Bir detay daha var; bizim okulda tez savunma sınavına girebilmek için bilimsel etkinlik/bilimsel yayın/bilimsel toplantılarda bildiri sunma şartı da vardı. Sizde de varsa(!) bunları da şimdiden öğrenin çoğu arkadaşımızın bilgisi olmuyor.