Uluslararası Ekonomi Politik

Merhabalar.

Uluslararası ticaret lisans öğrencisiyim ve fazlasıyla ilgimi çektiğinden bu alandan yüksek lisans yapmak niyetindeyim. Birkaç sorum olacak.

Akademik kariyer dışında bana hangi alan veya sektörde avantaj sağlar? Bu alandan yüksek lisans yapmış olanlar neler yapıyor?

İkincisi, bölüm şu an marmara ve bilgi üniversitelerinde var istanbul içinde. Bilgide ders yelpazesi daha geniş olduğundan sanırım burayı tercih edeceğim. Bu iki okul hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleme:

parafiskalite

Yardımcı Editör
Bu bolumde Marmara'da ozel ogrencı olarak doktora yapmaktayım. Lısansımın Iktısat, Yuksek Lısansımın Uluslararası Fınans olması ve akademı dusunuyor olmam Polıtık Ekonomı'yı tercıh etmemde etkılı oldu.
Dersler ekonomıden zıyade sıyası agırlıklı ılerlıyor. Mutlaka Uluslararası Ilıskıler temelı olması gerekıyor eger yoksa da teorık kıtaplarla bu acıgın kapanması gerekır. Aksı takdırde derslerın konu yogunluguna uyum saglamakta gucluk cekebılırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Politik ekonomi

Merhabalar , ben de sosyoliji mezunuyum. Siyaset bilimi ve kamu yonetimi bölümünden de çap yaptim. Simdi yuksek lisansimda uluslararası iliskiler düşünüyordum fakat yds puanim yok. Bu yüzden yds istemeyen ve eğitim dili turkce olan uni lere baktim . marmara da politik ekonomi bolumu dikkatimi cekti. Bu bolum hakkinda daha ayrintili bilgi sahibi olan var mi ? Bir de aklima takilan yökun akademik kadro ilanlarinda arastirma görevli leri icin uniler genelde uluslarasi iliskiler bolumunde yuksek yapıyor olma sarti koyuyor. Simdi alt bilim dali olan politik ekonomi se yuksek yapsak bizim icin bi engel teskil eder mi ?