Uluslararası İlişkiler YL Mülakatları Hakkında!

Şevin

Öğrenci
Herkese merhabalar,Eylülde Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünün Mülakatına gireceğim.Alan çok geniş olduğu için mülakatta genel anlamda nasıl sorular sorulabilir kestiremiyorum.Bu alanda mülakat deneyimi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi acaba?

nusretss

Öğrenci
Selâmün aleyküm hocam, ben Çukurova Üniversitesi Uluslararası ilişkiler anabilim dali için mülakata girmiştim geçen sene bu zamanlarda. Yazılı bir sinav olmadı tamamen sözlü bir mülakatti. 10 kişilik açılmıştı kontenjan 5 kişi alındı. Zaten ellerinde daha önce vermiş olduğunuz evraklar dil sonucu ales belgesi lisans transkripti bulunuyor. 5 tane hoca vardı benim girdiğim mülakatta. Önce kendinizi tanitmanizi istiyorlar. Neler yaptığınızı bu zamana kadar, neden uluslararası ilişkilerde yuksek lisans yapmak istediğinizi falan öğrenmek istiyorlar. Akademisyen olarak mi devam edeceksiniz yoksa yükseği yapıp baska bir alanda mi kendinize yol cizeceksiniz bunu öğrenmek istiyorlar açıkçası. Dersler de devam zorunlulugu bulunduğu için işe girerseniz onceliginizin hangisi olacağını öğrenmek istiyorlar. Ben işletme mezunu olarak girmiştim mülakata alan dışı kabul edilen bir tek bendim. Hocalardan çeşitli sorular geliyor ama beni zorlamamislardi. Hatta bir kac hoca çocuk isletmeden gelmiş fazla boğmayin sorularla diye bana arka çıkmıştı :) hangi alanda calismak istediğinizi bilmek istiyorlar bölgesel olarak. Ben orta Doğu veya avrupa birliği demiştim. Arapça bilgimi sordular bana, ben orta Doğu dediğim için bende temel duzeyde su an ilerletiyorum demiştim. Daha sonra cok kismetliyim Balfor deklarasyonunu sordular. Bende ilgilendiğim için okuma yapmıştım mulakata girmeden önce, rahatça cevaplamistim. Hatta bölüm başkanı beni yanlış yönlendirmek istedi bende düzelttim kendisini gayet stresliydi benim icin. Sorulara bir bakima cevaplarım yön verdi diyebilirim ama gergindim. Hocalardaki amac tamamen niyetinizi anlayarak sizi ilgili görmek, ne yapmak istediğini gerçekten anlamaya çalışmak. Gerçekten ilgiliyseniz bir alanda ve çalışmak istediğiniz alanla ilgili temel bir kaç okuma yaparsaniz faydali olur kanaatindeyim. Başarılar dilerim :)

Son düzenleme: