Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Mülakat ve Bilim Sınavı

lovestoned

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Uluslararası ilişkiler yüksek lisans mülakatlarında ve bilim sınavlarında ne tarz sorular sorulmaktadır?
Daha önce deneyimlemiş olanlar varsa yardımcı olurlarsa çok makbule geçecek :)

Kirbasoglu1

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Uluslararası ilişkiler yüksek lisans mülakatlarında ve bilim sınavlarında ne tarz sorular sorulmaktadır?
Daha önce deneyimlemiş olanlar varsa yardımcı olurlarsa çok makbule geçecek :)

Kardesim iki defa mulkaa deneyimim oldu. Benim girdigim ilk mulakatta sorular adaya gore soruldu fakat ikinci mulakatimda hakkiyla sordular. Bak sorular genel itibariyle ;
-İspanya Veraset Savaslari
-Kavim Şuuru
-Washington Anlasmasi(AB ile ilgili olani sordu)
-Uluslararasi Hukukun kaynaklari
-Sinirlarimizin cizilidigi anlasmalar
-Hatay Sorunu
-İspanya Verasetin onemi ve sonunda yapilan anlasmanin adi(İki mulakatta da cikti bu soru anlayacagin)
Hatirladiklarim bunlar,nerede mulakata gireceksin?

lovestoned

Öğrenci
Kardesim iki defa mulkaa deneyimim oldu. Benim girdigim ilk mulakatta sorular adaya gore soruldu fakat ikinci mulakatimda hakkiyla sordular. Bak sorular genel itibariyle ;
-İspanya Veraset Savaslari
-Kavim Şuuru
-Washington Anlasmasi(AB ile ilgili olani sordu)
-Uluslararasi Hukukun kaynaklari
-Sinirlarimizin cizilidigi anlasmalar
-Hatay Sorunu
-İspanya Verasetin onemi ve sonunda yapilan anlasmanin adi(İki mulakatta da cikti bu soru anlayacagin)
Hatirladiklarim bunlar,nerede mulakata gireceksin?

Sağol hocam. Henüz başvuru aşamasındayım daha mülakata çağırılmadım ama önceden hazırlanmak istediğim için genel olarak sorular hakkında bilgi edinmek istedim. Mülakat türkçe mi ingilizce mi oluyor genelde?

thessallia

Öğrenci
Uluslararası ilişkiler Teorileri( özellikle realizm ve liberalizm)
IŞID'i diğer terör örgütlerinden ayıran farklılıklar nelerdir?
Uluslararası Hukuktaki özel terimler ve anlamları
Ve en önemlisi neden yüksek lisans veya doktora yapmak istediğin hangi alanda çalışmak istediğin bazı yerlerde mülakatı siz yönlendirirsiniz bunun içinde kendinizden emin olmanız gerekir

Harun Aydın

Öğrenci
Merhabalar, güz dönemi YL başvuruları yapıyorum (uluslararası ilişkiler) özellikle sakarya üniversitesi ve kocaeli üniversitesi bilim sınavları hakkında tecrübesi olan var mıdır ?

C

Cemşit koru

Guest
Bana konya necmettin Erbakan uluslarası ilişkiler ve güney asya çalışmaları soruları lazım, bilgisi olan var mı

A

Akademik Forum

Guest
konya neu uluslararası ilişkiler ve guney asya çalışmaları

Hocam necmettin erbakan universitesi uluslararası ilişkiler ve guney asya çalışmaları bilim sinavina gireceğim acaba size ne gibi sorular soruldu