uluslararası ilişkiler yüksek lisans

papatya123

Öğrenci
merhaba arkadaslar uluslararası ilişkiler bölümünden yuksek lısans yapan ya da mulakata gırmıs arkadaslar var mı neler soruluyor hanı alanda yapıyorsunuz

?!?

Öğrenci
merhaba arkadaslar uluslararası ilişkiler bölümünden yuksek lısans yapan ya da mulakata gırmıs arkadaslar var mı neler soruluyor hanı alanda yapıyorsunuz

Hocaların ders verdiği alanlara çalışmanızı öneririm. Bana dehşet dengesi nedir? Entegrasyon teoriler ve pol pot kimdir diye sormuşlardı. Zaten aynı üni mezunu olduğumdan sorun olmadı.

Burak KILIÇ

Öğrenci
Seneye güz dönemi için uluslararası ilişkiler yüksek lisans programlarına başvurmayı düşünüyorum. Siyasi tarih, Türk dış politikası, AB, siyaset bilimi, uluslararası hukuk, ortadoğu dışında yüksek lisans alanı aklıma gelmiyor. Mülakatta hangi alanda yüksek lisans yapmak istersin diye sordular ve o konu hakkında birkaç soru yönelttiler diyelim. O yüzden önceden bir alana ağırlık verip iyi çalışmak gerekir. Siyasi tarih ve TDP benim için çok sıkıcı ve zor diğerlerine göre. Eğer aklınızda başka alanlar varsa ekleyebilir misiniz? Teşekkürler..

DruZod

Öğrenci
Bogazici Universites uluslararasi iliskiler bolumunde tezsiz yuksek lisans icin mulakata girdim. Pek bir sey sorduklari soylenemez. Once turkce konusup ardindan ingilizce devam ettik. Nerede oturdugumu, ulasimimi nasil yapacagimi sordular okula. Neden bu bolumu istedigimi sordular. Bitirme projem hakkinda sorular sordular ne olacak, nasil yapacaksin vs vs gibi. Mulakati gectim. Eger tezsize basvuruyorsan ve para odeyeceksen pek zorlamiyorlar merak etme :)

yahyayasar

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. 68 ales puanım, 2,70 not ortalamam var. siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. uluslararası ilişkiler üzerine yüksek düşünüyorum. bu puanlarla marmara çevresinde girebileceğim bir üniversite var mı?

lovestoned

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. 68 ales puanım, 2,70 not ortalamam var. siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. uluslararası ilişkiler üzerine yüksek düşünüyorum. bu puanlarla marmara çevresinde girebileceğim bir üniversite var mı?

Hocam ales puanın biraz düşük ama yine de istanbul üniversitesi, marmara vs başvur şansını dene derim. bazı ünivler mülakat notunu daha çok önemsiyorlar. Eğer siyaset yüksek lisansı düşünüyorsan hiç düşünmeden itüye başvur, geçen sene düşük alesi olanları bile aldılar, daha çok mülakata bakıyorlar. Yds puanın ne durumda?

yahyayasar

Öğrenci
teşekkürler hocam. ben düşük üniversiteleri düşünüyordum. bu puanla istanbul filan aklımdan çıkmıştı. deneyeceğim artık. lakin, ydsye girmedim puanım yok yani. muhtemelen orada bir sıkıntı yaşayacağım. yds olmadan şansım vardır inşaallah?

lovestoned

Öğrenci
teşekkürler hocam. ben düşük üniversiteleri düşünüyordum. bu puanla istanbul filan aklımdan çıkmıştı. deneyeceğim artık. lakin, ydsye girmedim puanım yok yani. muhtemelen orada bir sıkıntı yaşayacağım. yds olmadan şansım vardır inşaallah?

Yds puanınız yoksa başvuracağınız üniversitenin yabancı dil sınavına girmeniz gerekiyor, yabancı dil puanı olmadan başvuru kabul etmiyorlar genelde. Başvurmak istediğiniz üniversitelerin başvuru şartlarını inceleyin, yabancı dil sınav tarihlerini kaçırmamanızı tavsiye ederim.