Usulsüz ilanın sonuçları

Ar-Gör

Öğrenci
ATATÜRK iLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİNİ VERMEK İÇİN AÇILAN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROSUNA "YENİÇAĞ TARİHİ" MEZUNLARINI ALDIKLARI KADRO SONUCU AÇIKLANDI!! BİR CUMHURİYET TARİHÇİSİ OLARAK ÜZÜNTÜMÜ ANLATAMAM ÇÜNKÜ SINAVA GİRECEK OLAN ARKADAŞLARIN BİTİRME TEZLERİNE YÖK-TEZ ÜZERİNDEN BAKTIM VE ÇALIŞMALARIN GENELLİKLE 15, 16 VE 17. YÜZYILLARI KAPSAYAN KONULAR OLDUĞUNU GÖRDÜM.. ADAMLAR YENİÇAĞCI DOĞAL OLARAK TABİKİ O DÖNEMLERİ ÇALIŞACAKLAR DA ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ İÇİN YENİÇAĞCI ALAN SİSTEM UTANSIN!!

cenkkk

Öğrenci
hocam ne yapsınlar alınacak adamın o olanda tezi varmış yapacak bir şey yok. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi en masumu bu. Kanatlı hayvanlar üzerine tezde isteyebilirlerdi serbest yani :)

Beyinselfoks

Öğrenci
Bunları mahkemeye vereceksin . Bak bakalım bir daha böyle bir şey yapabiliyorlar mi. Devlet onların değil . Hepimizin. Kimin malını kime veriyorlar hayret bir şey !!!!
İtiraz itiraz itiraz

cenkkk

Öğrenci
hocam yöksiste ilan çok verin mahkemeye. Hiç bir sonuç alamazsınız. Yapılanlar vijdanlara uygun olmasa da yasalara uygun.

Beyinselfoks

Öğrenci
Dostum bu ilan daha farklı bir şey . Sen anlamamissin. Ben dr böyle bir ilana itiraz ettim kazandım . On yargılı olma . Elinden geleni yap kazan. Senin gibi düşünenler oldugu icin bu ilanlar boyle çıkıyor . Herkes itiraz etsin bakalım bir daha çıkar mı böyle ilanlar

cenkkk

Öğrenci
Dostum bu ilan daha farklı bir şey . Sen anlamamissin. Ben dr böyle bir ilana itiraz ettim kazandım . On yargılı olma . Elinden geleni yap kazan. Senin gibi düşünenler oldugu icin bu ilanlar boyle çıkıyor . Herkes itiraz etsin bakalım bir daha çıkar mı böyle ilanlar

hocam nasıl bir ilana itiraz ettin kazandınız merak ettim özele de yazabilirsiniz. Bu ilanın yasal olarak hiç bir sorunu yok. Açılan saçma sapan ilana itiraz etseniz kazansanız bile sadece alınacak adamın 1 yıl geç alınmasını sağlarsınız. Kadroyu kazanabilmeniz için yazılı sınavdan sonra yapacağınız itirazda kadroyu alabilirsiniz onda bile sizi yedek gösterirler ve asilde bir sorun bulursanız.

- - - Güncellendi - - -

mesela
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=67848
bu ilan kişiye özel ama yasal olarak bir sıkıntı yok. İtiraz etseniz bile bir şey değişmez.

Beyinselfoks

Öğrenci
Hayır senin dediğin ilan özel ilan değil . Bu adamin dediği ilanda neyi savunuyor . Başka bir şeyi . Şöyle düşün işletme bölümüne atıyorum bir gıda mühendisin alınması gibi bir şey . Ama senin gösterdiğin yer öyle değil.
Bence sen kesin bu adamın ilanına başvuransin;)))

parafiskalite

Yardımcı Editör
hocam nasıl bir ilana itiraz ettin kazandınız merak ettim özele de yazabilirsiniz. Bu ilanın yasal olarak hiç bir sorunu yok. Açılan saçma sapan ilana itiraz etseniz kazansanız bile sadece alınacak adamın 1 yıl geç alınmasını sağlarsınız. Kadroyu kazanabilmeniz için yazılı sınavdan sonra yapacağınız itirazda kadroyu alabilirsiniz onda bile sizi yedek gösterirler ve asilde bir sorun bulursanız.

- - - Güncellendi - - -

mesela
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=67848
bu ilan kişiye özel ama yasal olarak bir sıkıntı yok. İtiraz etseniz bile bir şey değişmez.

Bu da bır sey mı :)
Adalet bolumu ıcın Isletme yuksek lısans sartı koyulmustu. Gayette ısme acılmıstı sınava tek basına gırdı ve asil olarak kazandı :) Kazanan kısı de rektor ozel kalemı.
Bankacılık bolumu ıcın Matematık doktora ısteyen ılan da aklımda kalan suan ıcın.
Orneklerı cogalır, yok’te herkes erısebılır 😊

cenkkk

Öğrenci
Hayır senin dediğin ilan özel ilan değil . Bu adamin dediği ilanda neyi savunuyor . Başka bir şeyi . Şöyle düşün işletme bölümüne atıyorum bir gıda mühendisin alınması gibi bir şey . Ama senin gösterdiğin yer öyle değil.
Bence sen kesin bu adamın ilanına başvuransin;)))

hocam aynen dediğiniz ilanlarda var. O da yasal olarak engel değil. Mesela 2 hafta önce bir üniversite kariyer merkezine emriyoloji üzerine yüksek lisans yapmış birini aldı. Bu örnekler çok fazla.

Ar-Gör

Öğrenci
Sistem bunu istiyor. Belki torpil de bir etkendir ama ...

Lanet olsun bu sisteme!! Hadi ilgili bi çocuk ayrıntı bi soru sorsa nasıl cevaplayacak o kişi?? Yazık günah!! Bana deseler gel Cumhuriyet Tarihi dışında ders anlatacağın bir "ÖĞRETİM GÖREVLİLİĞİ" kadrosu verelim.. Ekmek musaf çarpsın kabul etmem ama işte biz böyle yapınca hem enayi damgası yiyoruz hem de kaybeden oluyoruz.. Ülke bu haliyle bir arpa boyu yol gidemez!!

Eski adıyla inkılap tarihi okutmanlığına cumhuriyet tarihi alanında yüksek lisans yapmış olanın alınması gerektiğini düşünüyorum. Ama son yorumunda kadro konusundan sapmışsın. Yani yüksek lisansı bitirdiğinde herşeyi bilen uzman mı olunuyor? Verilen ders myoda lisans ya da ön lisans düzeyinde inkılap tarihi dersi. Myolarda bu dersi veren arkadaşlarım ne seviyede öğrenciye ders verdiklerini anlatırlar. Ayrıca YÖKün son yönetmelikleri öncesi okutmanlar lisans mezunlarından alınırdı. Pek çok lisans mezunu arkadaşım bu dersi anlatırdı. Sonradan yüksek lisans ve doktora yaptılar kendi ilgi alanlarına göre ve bazıları da yeniçağdan yaptılar içlerinde profesörlüğe kadar yükselen var. Ders verme konusunda tecrübeme göre ne kadar uzman olursan ol ders vermek apayrı bir şeydir ve ilgili ve yetenekli biri derse hazırlık yaparken öğrenir. Hocamın bir sözüdür bu tecrübe ile de sabittir.

Ar-Gör

Öğrenci
Eski adıyla inkılap tarihi okutmanlığına cumhuriyet tarihi alanında yüksek lisans yapmış olanın alınması gerektiğini düşünüyorum. Ama son yorumunda kadro konusundan sapmışsın. Yani yüksek lisansı bitirdiğinde herşeyi bilen uzman mı olunuyor? Verilen ders myoda lisans ya da ön lisans düzeyinde inkılap tarihi dersi. Myolarda bu dersi veren arkadaşlarım ne seviyede öğrenciye ders verdiklerini anlatırlar. Ayrıca YÖKün son yönetmelikleri öncesi okutmanlar lisans mezunlarından alınırdı. Pek çok lisans mezunu arkadaşım bu dersi anlatırdı. Sonradan yüksek lisans ve doktora yaptılar kendi ilgi alanlarına göre ve bazıları da yeniçağdan yaptılar içlerinde profesörlüğe kadar yükselen var. Ders verme konusunda tecrübeme göre ne kadar uzman olursan ol ders vermek apayrı bir şeydir ve ilgili ve yetenekli biri derse hazırlık yaparken öğrenir. Hocamın bir sözüdür bu tecrübe ile de sabittir.

Hocam inanın lisans mezunu alınması daha iyi.. Neden biliyor musunuz, çünkü Genel Türk Tarihi, İlkçağ, Ortaçağ, Yeniçağ gibi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersiyle alakasız olan alanlarda yüksek lisans yapanlar kendi uzmanlık alanlarında okumalar yapıp o alanda emek harcayıp bir de üzerine (eğer intihalli değilse) tez yazdıkları için diğer alanlarda köreliyorlar!! Ama lisans mezunu lisanstaki taze bilgilerini canlandırıp dersi bir "YENİÇAĞ"cıdan gayet iyi anlatır!! Sizin bu mantığınıza göre o zaman bahsi geçen dersi herhangi bir alandan yüksek lisans mezunu herkes verebilir olmuyor mu?? Örneğin bir Biyoloji ya da Felsefe mezunu gider hazırlık yapar ve İnkılap Tarihi dersi verir öyle mi?? AÇIK KONUŞAYIM BENİM TEPKİM ŞU: MADEM YÜKSEK LİSANS MEZUNU ALACAKSINIZ NEDEN CUMHURİYET TARİHİ DEĞİL DE YENİÇAĞ.. HATTA NEDEN TARİH GENEL BAŞLIĞI ALTINDA DEĞİL DE YENİÇAĞ NEDEN?? Son olarak bildiğiniz gibi yüksek lisanstan mezun olunca "BİLİM UZMANI" sıfatını alıyoruz!! Yani o kadar emek veriyoruz kendi alanımızla ilgili uğraşıyoruz ama sonuçta ne oluyor MARS'tan bir alandan geliyor ve senin dünyanın dersini anlatıyor!! Hocam Tarih'te alanlar kesin çizgilerle kesilmiştir.. 1453-1789 arasının adamı neden gelip benim alanımın dersini anlatsın!! Ben savunduğum görüşün tamamen arkasındayım!! "YAKINÇAĞ" olsa ağzımı açmazdım çünkü o da 1789'dan başlayıp günümüze kadar geliyor.. En azından Cumhuriyet tarihi başka bir alan olsa da onu da kapsıyor..

Ben bir yakınçağcı olarak inkılap tarihi dersi vermeyi reddetmiştim zamanında. Yeniçağcı ve yakınçağcilar Osmanlı tarihçisidir ve 1789 bölünmesi yapay bir bölünmedir.

Ar-Gör

Öğrenci
Ben bir yakınçağcı olarak inkılap tarihi dersi vermeyi reddetmiştim zamanında. Yeniçağcı ve yakınçağcilar Osmanlı tarihçisidir ve 1789 bölünmesi yapay bir bölünmedir.

1789 sınırını yapay bulmanıza saygı duyuyorum ama maalesef bence öyle bir ayrım var.. Aslında olmamalı ama yüksek lisans eğitiminde bu sınırlamayı görüyoruz.. örneğin ben TC Tarihi'nde 1789 yılı öncesiyle ilgili hiç bir ders almadım.. Fransız İhtilalinin getirmiş olduğu akımların bize yansımasını temel alarak başladık ve alanımızla ilgili gidebileceğimşz yere kadar (1980 darbesi) geldik.. Her neyse keşke insanlar sizin yaptığınızı yapsalar.. Alanları dışında ders vermeyi reddetseler.. Allah inandırsın eğer biri bana gel Osmanlı Tarihi anlat dese reddederim sizin gibi, ki bunu daha önce de dile getirdim zaten