Uzaktan egitim lisans mezunu araştırma görevlisi olabilir mi?

bil_müh1

Öğrenci
Değerli hocalarım forumda ve internette benzer bir konu göremedim gelecek planlamamı doğru yapmak adına yardımınıza ihtiyacım var.
Ben uzaktan eğitim bilgisayar muhendisligi son sınıf öğrencisiyim, zamaninda meslek lisesi cikisli olmam nedeniyle cok istedigim bu bolumu is hayatina atildiktan sonra uzaktan okuma firsati bulabildim. Gazi universitesi elektrik ogretmenligi terkim.
Arastirma gorevliligi istememin sebebi is garantisi degil, hali hazirda devlet memuruyum ve yukselme sansim var fakat ben sevdigim meslegi yapmak istiyorum ve tezli yuksek lisansa baslayip arastirma gorevlisi olmaya çalışacağım. Yapay zeka konusu ilgimi çekiyor bu alanda akademik çalışma yapmak istiyorum. Bitirme projemi de bu alanda yapacağım.
Soruma gelecek olursak, Uzaktan eğitim lisans mezunu olmam araştırma görevliligine kabulde benim için dezavantaj oluşturur mu? Yds ve alesi sıkıntı etmiyorum, ikisinden de 85+ puan alirim fakat sırf uzaktan eğitim mezunuyum diye mulakatlarda elenmek durumuyla yüzleşirim diye korkuyorum. Bu konuda fikrinizi duymak benim için önemli, tavsiyelerinizi bekliyorum...