Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans askerlik tecili?

Brkkpcu

Öğrenci
Öncelikle selamlar.
Ben Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunuyum. Lise öğretmenliği olduğu için 5 yıllık bir bölümdür ve ben bu bölümden mezun olduğumda tezsiz yüksek lisans mezunu olarak mezun olmuş oluyorum.
Sorum şu ben askerlik tecili için uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarına başvurduğumda askerlik tecil hakkı kazanıyor muyum yoksa zaten lisanstan mezun olurken tezsiz yüksek lisans mezunu olarak mezun olduğum için böyle bir hakkım olmuyor mu?

engere

Öğrenci
Öncelikle selamlar.
Ben Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunuyum. Lise öğretmenliği olduğu için 5 yıllık bir bölümdür ve ben bu bölümden mezun olduğumda tezsiz yüksek lisans mezunu olarak mezun olmuş oluyorum.
Sorum şu ben askerlik tecili için uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarına başvurduğumda askerlik tecil hakkı kazanıyor muyum yoksa zaten lisanstan mezun olurken tezsiz yüksek lisans mezunu olarak mezun olduğum için böyle bir hakkım olmuyor mu?

Erteleme hakkınızı kullanmanız için daha üst seviyede olan tezli yüksek lisansa başlamanız gerekecektir.

Adaland45

Öğrenci
Süre
MADDE 12 – (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt
olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına
bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan
öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. ARKADAŞLAR 20 NİSAN 2016 ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇIKAN YÖNETMELİK İLİŞİK KESME DURUMUNDA ASKERLİK ŞUBESİNE BİLDİRİLİRMİ ??

- - - Güncellendi - - -

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA KAYITLI ÖĞRENCİLER

Yeni yönetmelikte, tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi ise bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırılmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıl olarak belirlenmiştir.

Üç yarıyıl sonunda mezun olamayan öğrencilerin ilişikleri yükseköğretim kurumu tarafından silinecektir. Bu nedenle 2015 bahar döneminden önce kayıt yaptıran öğrencilerin eğitim dönemleri bir olacak ve geriye kalan bir yıl içinde mezun olamayan tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin kayıtları silinecektir.

Örneğin; 2014 yılında tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptıran öğrenci 2015 bahar dönemi itibarıyla birinci dönemi gibi değerlendirilecek ve geriye kalan iki dönemde mezun olamadığı takdirde ilişiği kesilecektir.

A

Akademik Forum

Guest
Tezsiz Yüksek Lisans Askerlik Tecili Hakkında

Merhaba,

Benimde bu konu ile ilgili bir sorum olacaktı.
2015 şubat girişli uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans yapmaktayım ve askerliğim 2018 şubata kadar tecillendi.(3 yıl tecil verdiler) Henüz mezun olmadım. Son döneme girmiş bulunmaktayım.

Sorum şu: Şimdi ben bu dönem (yani aralık 2017 de) mezun olup mezunuyet belgemi askerlik şubesine götürürsem +1 yıl daha tecil hakkına sahip olurmuyum? Zaten 3 yıl tecilim vardı ama şubat 2018 de bitiyor. +1 yıl daha tecil hakkına sahip miyim?

Bu konu hakkında acil yardımlarınızı beklemekteyim.

A

Akdmk Forummm

Guest
Kolaylıklar Diliyorum

Merhaba. Ben 5 yıllık fakülte mezunuyum. Tezsiz yüksek lisans başvurusu yaptım. 1.dönem kayıt yaptım ve 1.5 yıl tecil aldım. Şunu da söyleyeyim: bu yüksek lisansı yarıda bitirip yeni bir y. Lisans başvurusu ile tekrar uzatma hakkı kazanılıyor