uzaktan yl tecil ve askerlik.

bedelli86

Öğrenci
arkadaşlar bi kaç sorum olcak.yardıma ihtiyacım var.lütfen yardımcı olun.
1-Lisans sonrası uzaktan yüksek lisansla 3 yıl tecil oluyor mu.minumum kaç yarıyıl max. kaç yarıyıl.yoksa direk 3 yıl mı.işletme mezunuyum hangi alanda yapabilirim.
2-eğer 3 yıl tecil varsa uzaktan yükseklisansla yaş sınırı 35 yaş sonu mu.öylseyse 34 yaşında da başlasam tecil alırmıyım 35 yaş sonuna kadar.(3yıl yaştan dolayı alamıyorum galiba)
3-kendimi denemek için yüksek lisans başvurusu yapsam seçilsem gitmezsem daha sonraki başvuruları mı etkiler mi.
4-uzaktan yüksek lisansa kaydoldum askerlik için diyelim.ilk kayıtımı yaptım tecili aldım mesela.daha sonra okulla alakam olmasa sınavlara girmesem vs. yada tecili aldıktan sonra dondursam 3 yıllık tecilime bişey olur mu.
5-lisans not ortalamam 2.55 ile yerleşebilirmiyim.
tecrübeleri arkadaşlarımın abilerimin yardımını bekliyorum lütfen.

horozigo

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar bi kaç sorum olcak.yardıma ihtiyacım var.lütfen yardımcı olun.
1-Lisans sonrası uzaktan yüksek lisansla 3 yıl tecil oluyor mu.minumum kaç yarıyıl max. kaç yarıyıl.yoksa direk 3 yıl mı.işletme mezunuyum hangi alanda yapabilirim.
2-eğer 3 yıl tecil varsa uzaktan yükseklisansla yaş sınırı 35 yaş sonu mu.öylseyse 34 yaşında da başlasam tecil alırmıyım 35 yaş sonuna kadar.(3yıl yaştan dolayı alamıyorum galiba)
3-kendimi denemek için yüksek lisans başvurusu yapsam seçilsem gitmezsem daha sonraki başvuruları mı etkiler mi.
4-uzaktan yüksek lisansa kaydoldum askerlik için diyelim.ilk kayıtımı yaptım tecili aldım mesela.daha sonra okulla alakam olmasa sınavlara girmesem vs. yada tecili aldıktan sonra dondursam 3 yıllık tecilime bişey olur mu.
5-lisans not ortalamam 2.55 ile yerleşebilirmiyim.
tecrübeleri arkadaşlarımın abilerimin yardımını bekliyorum lütfen.

Hocam bildiğim kadarıyla cevap vereyim;

1) Oluyor. Bölümünüzle ilgili başvuru yapabileceğiniz alanlar için araştırma yapmalısınız. Uzaktan yl için çoğu yerde bölüm fark etmiyor. Kamu Yönetimi mezunu arkadaş iş sağlığı ve güvenliği için başvurdu.

2) Tam bilmiyorum ama otomatik olarak 3 yıl olarak tecil alınıyor.

3) Diğer başvurulara hiçbir etkisi yok. Hatta aynı anda 5 yerde de kabul edilebilirsiniz.

4) Olmaz. 3 yıl boyunca derslerden kalırsınız, süre sonunda ilişiğiniz kesilir.

5) Tezsiz yüksek lisans başvurularında not ortalaması baz alındığı için düşük ihtimal, denemekte fayda var ama. Tezli yüksek lisans başvurularında yüzdeler değişiyor, Ales daha çok etkili.

Son düzenleme: