Uzatmalı YL +Askerlik + Araştırma Görevliliği

Technology

Öğrenci
Merhabalar. forumda eski konulara bakarken yökün mart ayında çıkardığı uzatmalı yl öğrencilerin ar. gör olmasını engellemesini okudum ve bununla ilgili bir kaç sorum olacak . Benim gibi sıkıntılı olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

2014 güz dönemi girişli yl öğrencisiyim ve şuanda 6. dönemim bitti fakat tezim bitmedi (ziraat mühendisiyim) .2016 eylülde yökün çıkardığı kanununa göre herkese 3 yıl süre tanımıştı ve bende buna göz ederek kişisel sıkıntılarımdan dolayı sürenin olduğunu düşündüğümden dolayı araştırma görevlisinin istediği dil şartı ve ales sınavlarına çalıştım ,tezi göz ardı ettim bu süre içinde.Bugün okuduğum haber beni derinden üzdü .hayallerimi ,arş görevlisi olmak için çalıştığım zamanlar boşa geçmiş oldu .

1.sorum ; 2016 yılından itabaren mi geçerli bu kanun yoksa 2014 güz dönemi girişli öğrencileri kapsar mı .?

2.sorum ; Diyelim ki yl uzatan öğrencinin başvurusunu kabul etmediler.Araştırma görevlisi alımında her kadro illa yl şartı istemiyor .Alımlarda genelde (Mimarlık veya İç Mimarlık Bölümü lisans mezunu olmak. Yapı Bilgisi veya Mimarlık anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Bu kadroya atama 2547 Sayılı Kanunun 33/a maddesi kapsamında yapılacaktır.) şeklinde ilan beyan ediyorlar. Bu şekilde kadro açmaları halinde benim yl uzatmış olmam kadroya başvurumu engellermi ? .Yl uzatmam yl yapma şartı istemeyen ilanlarıda etkiler mi

3. sorum ise askerlik ile ilgili .Ocak 2018 de yl tecilim sona erecek ve şubat celbinde askere gitmem gerekiyor .Bu dönemden önce aralık-ocak dönemindeki kadro alımında başvurum kabul edildi diyelim .ve belgelerimi teslim ettikten sonra güvenlik soruşturması başlıyor ve benimde askere gitmem gereken tarih gelmiş oluyor. Bu durumda askere alırlarmı eğer gitmem gerekirse kadro onayından sonra kadromun kaybı söz konusu olur mu .Güvenlik soruşturması devam ederken askere gidebilir miyiz