Uzatmali yüksek lisans öğrencisinin ar gor olamaması

Fatihcbn

Öğrenci
Aynı durumu yaşayanlar mutlaka vardır Mart 2017 de Yökün yeni kanun tasarısıyla gelen 50/d ve 33/a kadrolarına başvururken yaşanılan uzatmalı öğrencilerin kadroya alınmaması olayı hakkında aklımda olan bir takım sorular var ben istanbul universitesinde işletme anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyorum 2012 eylül de başladım aynı anda 2012 eylulde yine istanbul teknik üniversitesinde tezsiz ingilizce işletme bölümüne de başvurdum heba olmasin diye ikisini de yapmak istedim ve Itu yu bitirdim haliyle 2017 eylulundeyiz ve henuz istanbul üniversitesi bitmedi tez aşamasındayim . tezi bitirmek üzereyim . yıldız teknik universitesinde ve gebze teknik universitesinde kadrolara başvurdum . gebzenin on değerlendirme sonuçları açıklandı o da ne normalde 2. Likle sinava hak kazancakken ismim listede yazmiyordu ( puanlarım hesaba dahil edilmemisti ) açıklamada ise öğrenim suresi sonuna gelinmiştir diye bir ibare vardı. Araştırınca yökün son kanun tasarısına ulaştım ve uzatmaları yaşayan yüksek lisans öğrencilerinin kadroya başvurmadığını ogrendim

Ytü de aciklandi 4 . lukle sinava hak kazanmam gerekirken onda da yine mağdur oldum

Sorularım şunlar :

1. Mezun olduktan sonra yuksek lisanstan uzatmalı olarak yine de kadroya ( mezun arayan kadrolara ) basvuramayacak miyim

2. Benim gibi durumda olanlar icin iki tane yüksek lisans yapan varmı bu durumda tembellikten degil zaman kavramının doğal yapisi gereği uzatmalarda olanlar için bir af veya buna benzer bisey olmasi gerekmezmi

3. 50/d ye dönecek kadrolar diyorlar bu zamana kadar basvurduk vurduk mu yoksa nasil olacak bu is

Teşekkürler .

İlk kayıt tarihiniz itibarıyla azami öğrenim sürenizi doldurup ancak 2016-2017 güz yarıyılından itibaren öğrenim sürenizin yeniden başladığı için araştırma görevlisi kadrolarına başvuramazsınız. 07.03.2017 tarihli YÖK Yürütme kurulu kararına göre.
Diğer sorularınız:
1. Yüksek lisanstan mezun olduğunuzda ne zaman kayıt olduğunuzun önemi olmayacaktır. Ancak yüksek lisans yapıyor olmak koşullu ilanlara başvuramazsınız. Yüksek lisans yapmış olmak koşulu bulunan ya da lisans mezunu olmak koşullu ilanlara başvurabilirsiniz.
2. Affın gerekli olup olmaması konusunda yorum yapmak durumu değiştirmez.
3. 50d kadrolar lisansüstü öğrencilik koşulu ister. Yüksek lisansı bitirip doktora öğrencisi olarak atanabilme olasılığınız vardır.

Parende_N

Öğrenci
Ben 2015-2016 yüksek lisans girişliyim. Şuan tes aşamasındayım şuan araştırma görevlisi olarak başvurmak istiyorum? Anlamadım şimdi ben başvuramaz mıyım?