Vakıf üniversitelerinde 1 yıllık sözleşme

Elijah0

Öğrenci
Değerli hocalarım. Sorum açık. Bir vakıf üniversitesinin başvuru sürecindeyim. Kazanırsam bana bir sözleşme imzalatılacakmış sanırım. Cayma bedeli karşılığında cezai tazminat usulü öngörmek için. Ama çekincem var çünkü devlette kadro alırsam tabi ki devlete geçeceğim. Bu sözleşmenin aslı nedir, imzalamamam mümkün mü, cezai bedelleri nedir bilginiz var mı ?

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Ben vakıf üni.de araştırma görevlisiyim, sözleşmeyi uzattıklarında ben de tedirgin olmuştum. Bahsettiğiniz konu yönetim tavrıyla değişir, 1 yılını tamamlamış başka bir arş.gör. arkadaşımın istifasını reddettiler.Ücretsiz izne çıkmak istedi, onun da süresini kıstılar. Dönüşte ne olacak bilmiyoruz hiç birimiz. Ülke gündemi ve akademik istifaların soruşturulmasının da etkisi olduğunu düşünmüyor değilim gerçi...

mert-ie

Öğrenci
Merhabalar hocam,

Sozlesme onunuze gelir, sartlarda anlasmazsaniz imzalamazsiniz. Siz imzayi atincaya dek herhangi bir hukuki baginiz yok kurumla. Cezai bedel konusunda ortak bir cevap olmayacaktir. Kaldi ki, ben zamaninda bir vakif universitesiyle sozlesme imzaladigimda, sozlesme standart mukaveleydi. Herhangi bir baglayiciligi yoktu (ihbar vs. haric).

Cashmere hocam, sizin olaylari anlayamadim ama. İstifayi reddetmek nasil oldu ki? İznin suresi de bellidir ayrica, kismak gibi bir kanunsuzluk yapamazlar. Enteresan bir memlekette yasiyoruz velhasil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi