Madde 1 : Bu Kanunun amacı, 4/11/1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda yer alan öğretim elemanları tanımına giren personeli sınıflandırmak, aylıklarını ve ek göstergelerini düzenlemek, derece yükseltilmesi ve kademe ilerlemesinin şekil ve şartları ile, sosyal haklardan yararlanma, ek ders ücreti, üniversite, idari görev ve geliştirme ödeneklerinin miktarını tespit etmek, emekli ve yabancı öğretim elemanlarının sözleşmeli olarak çalıştırılma usul ve esaslarını belirlemektir.
Kapsam :
Madde 2 : Bu Kanun 4/11/1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi üniversite öğretim elamanlarının aylık, ödenek ve sair özlük haklarını kapsar.
Maddeleri okuyabiliyorum. Burada bu kanun sadece devlet üniversitelerinde çalışan personeli kapsar demiyor. Sonuçta vakıf diye AHMET EMMİ'nin kurallarına bağlı değiller vakıf üniversiteleri, hepsi YÖK'e bağlı. Maddeleri yorumlama diye bir durum söz konusu. Ben size yorumladığım şeyi yazdım. Zaten bu konuyu yazarken de "bilgisi olan var mı?" diye belirttim. Hani Vakıf üniversitesinde çalışmış olup yabancı dil tazminatı söz konusu olduğunda reddedilen biri gibi. Ama akademi de olsa Türk insanı laf kondurmayı seviyor, o konu hakkında bir düşüncesi olmasa da. Nese yinede zaman ayırdığınız için teşekkürler.