Vakıf Üniversitelerinde Yüksek Lisans

cgds

Öğrenci
Merhabalar,

Yüksek lisans öğrenci alımlarında vakıf üniversiteleri ile devlet üniversitelerini kıyaslarsak, vakıf üniversitelerine giriş biraz daha kolay olur mu? Aynı zamanda vakıf üniversitelerinin avantajları da var mıdır?

Teşekkürler.

cumide

Öğrenci
Merhaba,

Çoğunlukla vakıf ünv e giriş devlet ünv e girişten çok farklı değildir, daha zordur hatta (tabi üç beş yıllık vakıf ünv lerini kastetmiyorum), eğitim olarak daha iyi ve kalitelidir çünkü kadroları sıklıkla çok daha sağlamdır, genellikle doktoralarını yurtdışında ya da türkiyedeki en iyi ünv lerde yapmış ve yurtdışı deneyimi olan kişilerden oluşur, bölüm kadrosunu iyi inceleyin bence (en az 15 yıllık olmasına dikkat edin ama bence o vakıf ünv nin).

cgds

Öğrenci
öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik staja başlama sınavını kazandım aday meslek mensubuyum muhasebe-finansman veya muhasebe ve denetim alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. lakin devlet üniversitelerine malum çok başvuru olduğundan ve mülakat aşamaları olduğundan dolayı şansımız bir hayli azalmakta. buna karşın vakıf üniversitelerine başvuruların devlet üniversitelerine kıyasla daha az olacağı düşüncesindeyim. bunun da bir nebze şansımızı artıracağı kanaatindeyim.

Oldboy

Akademikpersonel.org
Vakıf üniversitelerinde ücretli yüksek lisans yapmak kontenjan olduğu sürece gayet kolaydır. Ales- dil puanı gibi şartları sağlıyorsanız kontenjan varsa mülakattan çok kötü not alsanız bile yüksek lisans yapamama durumunuz olmaz, kabul ederler. Genelde de kontenjanlar tamamen dolmaz, başvuran herkesi alırlar.

cgds

Öğrenci
bende bu düşüncedeyim umarım bu şekilde gerçekleşir.
öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik staja başlama sınavını kazandım aday meslek mensubuyum muhasebe-finansman veya muhasebe ve denetim alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. lakin devlet üniversitelerine malum çok başvuru olduğundan ve mülakat aşamaları olduğundan dolayı şansımız bir hayli azalmakta. buna karşın vakıf üniversitelerine başvuruların devlet üniversitelerine kıyasla daha az olacağı düşüncesindeyim. bunun da bir nebze şansımızı artıracağı kanaatindeyim.

- - - Güncellendi - - -

bende bu düşüncedeyim umarım bu şekilde gerçekleşir.
Vakıf üniversitelerinde ücretli yüksek lisans yapmak kontenjan olduğu sürece gayet kolaydır. Ales- dil puanı gibi şartları sağlıyorsanız kontenjan varsa mülakattan çok kötü not alsanız bile yüksek lisans yapamama durumunuz olmaz, kabul ederler. Genelde de kontenjanlar tamamen dolmaz, başvuran herkesi alırlar.

cumide

Öğrenci
ben de vakıf ünv de yüksek yapıyorum, ben arkadaşın dediği durumu görmedim kendi okuduğum ünv de ve ankaradaki özellerde, bence siz yine de kesin alınırım diye düşünmeyin, biraz bölüm konularını geneli kısaca tekrar etmekte ve kendine güvenmekte fayda var, slm lar

merzer

Doçent
Belirli başlı bölümler hariç ( örneğin klinik psikoloji) diğer bölümlerde hemen hemen kesinlikle bir okul bulursunuz kendinizi yüksek lisans yapmak için.. Vakıf üniversitesi okumadım ancak ilanları çok sık takip ederim:)

cgds

Öğrenci
yani söylemek gerekirse 4 yılı aşkın alanımla ilgili bir işte çalışmakta olup bilgi açısından da kendime güveniyorum.ilk başta belirttiğim gibi SMMM sınavını kazandım artısı olacağını düşünmekteyim.
ben de vakıf ünv de yüksek yapıyorum, ben arkadaşın dediği durumu görmedim kendi okuduğum ünv de ve ankaradaki özellerde, bence siz yine de kesin alınırım diye düşünmeyin, biraz bölüm konularını geneli kısaca tekrar etmekte ve kendine güvenmekte fayda var, slm lar

- - - Güncellendi - - -

istediğim alan sosyal bilimler enstitüsü işletme bölümü, benim takip ettiğim kadarıyla da kontenjanların dolmadığı okullarda oluyor bu bölümlerde, tabi vakıf üniversiteleri için söylüyorum.
Belirli başlı bölümler hariç ( örneğin klinik psikoloji) diğer bölümlerde hemen hemen kesinlikle bir okul bulursunuz kendinizi yüksek lisans yapmak için.. Vakıf üniversitesi okumadım ancak ilanları çok sık takip ederim:)

A

Akademik Forum

Guest
Pnr

Aleste 55 alamayanlar vakıf üniversitelerinde yüksek lisans yapabilir mi peki?

Şeyda Durdu

Öğrenci
İyi günler. Ben vakıf üniversitesinde yüksek lisans yapmak istiyorum fakat aklıma takılan bir soru var yardımcı olabilirseniz bana çok sevinirim. Vakıf üniversitesinde yüksek lisans yaptıktan sonra devlet üniversitesinde asistanlık yapılabiliyor mu? bununla ilgili bir kanun ya da madde varsa bilgilendirebilir misiniz?

Ink Bottle

Moderator
İyi günler. Ben vakıf üniversitesinde yüksek lisans yapmak istiyorum fakat aklıma takılan bir soru var yardımcı olabilirseniz bana çok sevinirim. Vakıf üniversitesinde yüksek lisans yaptıktan sonra devlet üniversitesinde asistanlık yapılabiliyor mu? bununla ilgili bir kanun ya da madde varsa bilgilendirebilir misiniz?

Sorunuza diğer başlıkta yanıt verdim. Aynı soruyu iki yerde sormamaya özen gösteriniz lütfen. Tek bir yerde sormanız kafi, sorunuzu görüp bilgisi olan biri olursa yanıt verecektir.