öncelikle bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik staja başlama sınavını kazandım aday meslek mensubuyum muhasebe-finansman veya muhasebe ve denetim alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. lakin devlet üniversitelerine malum çok başvuru olduğundan ve mülakat aşamaları olduğundan dolayı şansımız bir hayli azalmakta. buna karşın vakıf üniversitelerine başvuruların devlet üniversitelerine kıyasla daha az olacağı düşüncesindeyim. bunun da bir nebze şansımızı artıracağı kanaatindeyim.
Vakıf üniversitelerinde ücretli yüksek lisans yapmak kontenjan olduğu sürece gayet kolaydır. Ales- dil puanı gibi şartları sağlıyorsanız kontenjan varsa mülakattan çok kötü not alsanız bile yüksek lisans yapamama durumunuz olmaz, kabul ederler. Genelde de kontenjanlar tamamen dolmaz, başvuran herkesi alırlar.
Vakıf üniversitesinde okudum oradan biliyorumbende bu düşüncedeyim umarım bu şekilde gerçekleşir.
ben de vakıf ünv de yüksek yapıyorum, ben arkadaşın dediği durumu görmedim kendi okuduğum ünv de ve ankaradaki özellerde, bence siz yine de kesin alınırım diye düşünmeyin, biraz bölüm konularını geneli kısaca tekrar etmekte ve kendine güvenmekte fayda var, slm lar
Belirli başlı bölümler hariç ( örneğin klinik psikoloji) diğer bölümlerde hemen hemen kesinlikle bir okul bulursunuz kendinizi yüksek lisans yapmak için.. Vakıf üniversitesi okumadım ancak ilanları çok sık takip ederim
İyi günler. Ben vakıf üniversitesinde yüksek lisans yapmak istiyorum fakat aklıma takılan bir soru var yardımcı olabilirseniz bana çok sevinirim. Vakıf üniversitesinde yüksek lisans yaptıktan sonra devlet üniversitesinde asistanlık yapılabiliyor mu? bununla ilgili bir kanun ya da madde varsa bilgilendirebilir misiniz?