verbal reasoning veya non-verbal reasoning

sunsail

Öğrenci
merhaba

ales teki sayisal mantik sorularinin karsiligi non-verbal reasoning midir? ayni sekilde sozel mantigin karsiligi verbal reasoning midir?

arastirma yaptim venn semasi ve tablo kullanilarak cozulen mantik sorularini bulmaya calistim.gre veya gmat sinavlari ile bir baglantisi var mi? aslinda yapmak istedigim ales teki sorular sorularin ingilizce karsiliklarini bulmak.benzer soru tiplerini ingilizce kaynaklarda bulmak.soru tipinin tam karsiligini bulamiyorum.benzer sorular buluyorum sadece.

tskler

angut

Öğrenci
İngilizcede türkçe mantıkdaki gibi soru tipi yok bildiğim kadarıyla.şimdiye kadar girdiğim kpdslere dayanarak söylüyorum.Türkçede sayısal işlemler,şemalar,tablolar falan kullanılırken ingilizcede sadece sözel yoruma dayalı sorular soruluyor.alestekı mantık soruları değil de diğer kısımlarıyla benzerlik var kpds ales arasında.Toefl hakkında yorum yapamıycam maalesef ama onda da olacağını sanmıyorum..

sunsail

Öğrenci
gre(graduate record exam) var bildigim kadariyla ales ile ayni amacla kullaniyor. asagidaki link ornegi.benzer sayisal ve sozel mantik sorulari var.benim daha cok istedigim soru tipi karsiliklarinin tam ingilizce karsiligi. sozel mantik verbal reasoning mi yoksa verbal logic reasoning mi olacak? cunku bazi sitelerde soru tiplere dallara ayriliyor.ales de arastirdigim kadariyla sorular ya tablo cozerek ya venn semasi cizilerek cozuluyor.boyle anlatan siteler var.eger bunlara soru tipleri dersek yurtdisinda kullanilan tiplerini ariyorum.

http://www.bestsamplequestions.com/gre-questions/logical-reasoning/logical-reasoning.html

İngilizcede türkçe mantıkdaki gibi soru tipi yok bildiğim kadarıyla.şimdiye kadar girdiğim kpdslere dayanarak söylüyorum.Türkçede sayısal işlemler,şemalar,tablolar falan kullanılırken ingilizcede sadece sözel yoruma dayalı sorular soruluyor.alestekı mantık soruları değil de diğer kısımlarıyla benzerlik var kpds ales arasında.Toefl hakkında yorum yapamıycam maalesef ama onda da olacağını sanmıyorum..