Y.lisansta derslerin bitip tezin bitmemesi hakkında

sabuni

Öğrenci
selamünaleyküm değerli dostlar.

ben y.lisans tüm dersleri geçtim çok şükür. ancak henüz tezimi bitirmedim bazı sebeplerden dolayı. ve danışman hocamla konuştuğumda en az iki-üç ay sonra senin tezini okuyabilirim dedi. yani beşinci döneme sarkacak.

peki bu durumda benim kaydım otomatik yenilenecek mi yoksa yapmam gereken bir şeyler var mı? ben tezimi iki ay sonra verdiğim gibi otomatik olarak mezun mu olacağım yoksa hala otomasyonda yapmam gereken bazı işlemler var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim.

selamünaleyküm değerli dostlar.

ben y.lisans tüm dersleri geçtim çok şükür. ancak henüz tezimi bitirmedim bazı sebeplerden dolayı. ve danışman hocamla konuştuğumda en az iki-üç ay sonra senin tezini okuyabilirim dedi. yani beşinci döneme sarkacak.

peki bu durumda benim kaydım otomatik yenilenecek mi yoksa yapmam gereken bir şeyler var mı? ben tezimi iki ay sonra verdiğim gibi otomatik olarak mezun mu olacağım yoksa hala otomasyonda yapmam gereken bazı işlemler var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aleykumesselam. Bildiğim kadarıyla ders kayıt döneminde otomasyondan tez kodunuzu seçerek kayıt yenileme işlemini yapmanız gerekiyor.

çok teşekkür ederim. peki tez kodunu nereden öğrenebiliriz? otomasyonda çıkar mı yoksa illa da sosyal bilimler enstitüsünü mü aramamız gerekecek?

Tez genelde 3. dönemden itibaren seçilir. Yani daha önce seçmiş olmanız lazım. Tezin de tıpkı diğer dersler gibi kodu vardır. O derslerin koduna nereden bakıyorsanız, tezinki de oradadır.

Bu arada harç 3. seneden sonra ödeniyor diye biliyorum. Yani şu an için sizin ödemeniz gerekmiyor.

sabuni

Öğrenci
Tez genelde 3. dönemden itibaren seçilir. Yani daha önce seçmiş olmanız lazım. Tezin de tıpkı diğer dersler gibi kodu vardır. O derslerin koduna nereden bakıyorsanız, tezinki de oradadır.

Bu arada harç 3. seneden sonra ödeniyor diye biliyorum. Yani şu an için sizin ödemeniz gerekmiyor.

evet ben de değişine kanun ile 3. senden sonra ödeme olur diye biliyorum. bizim fakültenin öğrenci işlerine sorduğumda o da harç yatıracaksın demişti. ancak kanun maddesini yolladığımda o da şaşırdı. siz bi enstitüyü arayın dedi :)

cevaplar için çok teşekkür ederim. bakalım bu tez kodunu nasıl bulacağım :)

sabuni

Öğrenci
iyi günler arkadaşlar. ben bankaya bu dönem harcımı yatırdım ve seçmem gereken dersler arasında yüksek lisans uzmanlık alan dersi 1 çıktı. bunu mu tercih etmem gerekiyor?

halbuki bu ders daha y.lisanın ilk yılında geçilir li ben orada bunu geçmiş idim.

not: derslerin tamamını verip tezimi veremediğim için bu yıl 3. yılm oluyor.